Dolar 32,2387
Euro 34,9643
Altın 2.424,15
BİST 10.739,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C

İzmir’de “Gastronomi ve Tasarım Sempozyumu” yapıldı

Türk Kızılay Bayan İzmir’in katkılarıyla, Ege Üniversitesi Hoş Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Beykent Üniversitesi İrtibat Fakültesi ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Gastronomi ve Tasarım Sempozyumu, İzmir’de sanat ve bilimin kesiştiği bir aktifliğe mesken sahipliği yaptı.

İzmir’de “Gastronomi ve Tasarım Sempozyumu” yapıldı
REKLAM ALANI
29 Mart 2024 14:40
16

Türk Kızılay Bayan İzmir’in katkılarıyla, Ege Üniversitesi Hoş Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Beykent Üniversitesi İrtibat Fakültesi ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Gastronomi ve Tasarım Sempozyumu, İzmir’de sanat ve bilimin kesiştiği bir aktifliğe konut sahipliği yaptı.

Sempozyum, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Akabinde, Beykent Üniversitesi Bağlantı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Makal “Sinema Sanatında Yemek” üzerine Ege Üniversitesi Hoş Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa ise “Gıda Göstergebilimi”  temalı sunumlarını gerçekleştirdi.

Etkinlik, Öğr. Gör. Dr. Damla İşbilen’in “Tasarım Prensipleri ve Tabaklama”, Dr. Öğr. Üyesi Elçin As’ın “Sosyal Medyada Gastronomi Trendleri” ve Ceren Zeytin’in “Filmlerde Gösterge Olarak Yemek” başlıklı sunumları ile devam etti. Konuşmacılar sunumlarında, yemek ve dizaynın, sanat ve toplumsal medya üzerindeki etkileşimlerini ve yansımalarını anlattı.

Sempozyumun ikinci kısmında atölye aktiflikleri öne çıktı. Öğr. Gör. Onur Özden’in liderliğinde gerçekleşen “Uygulama Atölyesi”, iştirakçilere pratik bilgi ve marifet kazandırmayı hedefledi. Öğr. Gör. Dr. Damla İşbilen ve Öğr. Gör. Onur Özden’in katkılarıyla düzenlenen “Tabaklama Tasarımı” atölyesi, estetik ve fonksiyonellik ortasındaki dengeyi vurguladı. Öğr. Gör. Dr. Yeliz Tuna tarafından yönetilen “Mobil Yemek Fotoğrafçılığı” atölyesi, yemeğin görsel sunumunun değerine odaklanırken, Dr. Öğr. Üyesi Semih Salman’ın “Reels Görüntü Hazırlama” atölyesi ise toplumsal medya içerik üretimindeki yenilikçi prosedürleri iştirakçilerle paylaştı.

Sempozyum, Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa ve Prof. Dr. Oğuz Makal’ın kapanış konuşmaları ve değerlendirmeleriyle sona erdi. Bu konuşmalarda, gastronomi ve dizaynın multidisipliner yaklaşımla birleştirilmesinin ehemmiyeti ve bu birlikteliğin geleceğe dönük yansımaları vurgulandı. Aktiflik, iştirakçilere ve öğrencilere ilham veren, yaratıcılığı teşvik eden ve bilgi alışverişinde bulunulan bir platform sundu.

   “Sempozyum, yeni fikirler ve işbirlikleri için sağlam bir temel oluşturdu”

Ege Üniversitesi Hoş Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, “Gastronomi ve Tasarım Sempozyumu’nun akabinde, Ege Üniversitesi Hoş Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı olarak yaşadığım memnuniyeti lisana getirmek istiyorum. Bu sempozyum, yemeğin yalnızca bir gereksinim olmanın ötesinde, kültürel, toplumsal ve sanatsal bir olgu olarak ele alındığı, disiplinlerarası bir diyalog ve bilgi alışverişinin kusursuz bir örneği oldu. Beykent Üniversitesi, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ve başka katkıda bulunanlarla işbirliği içinde gerçekleştirilen bu aktiflik, öğrencilere ve iştirakçilere yemek tasarımı, fotoğrafçılık ve toplumsal medya içerik üretimi üzere mevzularda pratik marifetler kazandırmakla kalmadı, birebir vakitte bu alanlardaki uzmanlardan direkt bilgi alma fırsatı sunarak teorik bilginin pratiğe dönüşümünü sağladı. Türk Kızılay Bayan İzmir ve öteki tüm destekçilere, bu güçlü içerikli ve ilham verici aktifliği mümkün kıldıkları için teşekkür ederiz; bu sempozyumun gastronomi ve tasarım alanlarında yeni fikirler ve işbirlikleri için sağlam bir temel oluşturduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Beykent Üniversitesi Bağlantı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Makal, “İnsanın varoluşunun temelinde yer alan yemek tıpkı vakitte toplumsal, kültürel ve sanatsal etkileşim, irtibatın de bir kesimidir. Karmaşık ve değişken mana katmanları içeren yemek üretim-tüketimi ve kıssalarının en çok görünür olduğu sinema sanatı bu sempozyumun ana konusu oldu. Ayrıyeten bu sempozyumda gündelik hayatta değerli yeri olan yemeğin pişirmeden tabaklama dizaynına, fotoğraf sanatından toplumsal medyadaki sunumuna kadar çeşitli hususlarda değerli sunumlar gerçekleştirildi. Öğlenden sonra oturumlarında ise öğrenciler tabaklama dizaynının, fotoğraf sanatının ve reels görüntüsü hazırlamanın inceliklerini alanında uzman akademisyenlerden uygulayarak öğrenme bahtına sahip oldular” dedi.

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, “Gastronomi içerisinde pek çok disiplini barındıran bir yemek sanatıdır. Bir sanattır; zira sinema, fotoğrafçılık, tasarım, estetik daima bu sanatın paydaşları, olmazsa olmazlarıdır.  Bu sempozyumda yemeğin bu taraflarını de kıymetli akademisyenlerle birlikte sergiledik. Öğrencilerimize bu istikametiyle bir ufuk açtık” diye konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.