Dolar 32,2000
Euro 35,0008
Altın 2.515,11
BİST 10.716,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

2023 yılında araç kiralamada en çok benzinli araçlar tercih edildi

Araç satın almada olduğu üzere araç kiralamada da hangi aracın seçileceğine karar verirken aracın yakıt çeşidi ehemmiyet arz ediyor.

2023 yılında araç kiralamada en çok benzinli araçlar tercih edildi
REKLAM ALANI
10 Aralık 2023 22:54
46


Araç satın almada olduğu üzere araç kiralamada da hangi aracın seçileceğine karar verirken aracın yakıt tipi kıymet arz ediyor. Zira akaryakıtlı araçların kiralama fiyatları öteki yakıt çeşitleriyle çalışan araçlara nazaran daha uygun oluyor. Türkiye’nin önder seyahat sitesi ENUYGUN’un bilgileri hem daha uygun fiyata kiralanabildiği hem de yüksek randıman ve uzun yol performansı nedeniyle 2023 yılında kiralamada en çok akaryakıtlı araçların tercih edildiğini gösteriyor. Datalara nazaran kiralanan araçların yüzde 63’ü benzinliyken dizel araçların kiralanma oranıysa yüzde 27.

Yakıt maliyetleri, araç kullanıcılarını yakından ilgilendiriyor. Tüketiciler yalnızca araç satın alırken değil araç kiralarken de depo maliyetini düşünerek tercihlerini yapıyor. Dizel, elektrikli ve hibrit yakıtlı araç seçenekleri olsa da kiralamada uzun yol performansı sayesinde hala en çok akaryakıtlı araçlar tercih ediliyor. Akaryakıtlı araçların çok tercih edilmesinde bu araçların kiralama fiyatlarının ortalama yüzde 10 oranında daha uygun olması da tesirli oluyor. Enuygun.com’un araç kiralama bilgilerine nazaran 2023 yılında kiralanan araçlar içerisinde akaryakıtlı araçların oranı yüzde 63, akaryakıtlı araçların oranı yüzde 27, hibrit motora sahip araçların kiralanma oranıysa yüzde 9.

Enuygun.com ismine bilgileri değerlendiren ENUYGUN Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, yüksek performansa sahip akaryakıtlı araçların bilhassa kısa periyotlu kiralamalarda daha çok tercih edildiğini kaydetti. Kent içi ve uzun müddet kiralamalarda ise dizel araçların öne çıktığını tabir eden Sağlam, elektrikli araçlarla ilgili olarak da ‘’2023 yılında elektrikli araçların kiralanma oranı sadece yüzde 0,4 olsa da bu oranın 2024 yılında artmasını bekliyorum. Zira son devirde çok çeşitli marka ve modelde elektrikli araçların erişilebilir olması ve her geçen gün yeni markalarla arzın artmasıyla birlikte tüketicilerin elektrikli araçlara ilgisi arttı. Bu noktada elektrikli araç sürüş tecrübesi yaşamak için araç kiralamak ülkü bir seçenek. Zira tüketici elektrikli araç kiralayarak elektrikli araç satın almadan diledikleri müddette bu araç tipini deneyimleme imkanına sahip oluyor’’ dedi.

İndirimli araç kiralamak isteyenler için ENUYGUN olarak yaptıkları kampanyayı hatırlatan Sağlam, “Yaptığımız kampanya kapsamında aracınızı 2.000 TL’ye varan indirimle kiralamanız mümkün. Şayet elektrikli araç ile seyahat etmeyi merak ediyorsanız bu kampanya kapsamında elektrikli aracınızı da 2.000 TL’ye varan indirimle kiralayabilirsiniz” diyerek kelamlarını sonlandırdı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.