Dolar 32,1975
Euro 35,0104
Altın 2.519,78
BİST 10.706,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

300 kilometre yağmursuyu hattı ile altyapıda rekor

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in vazifeye geldiği günden itibaren başlattığı altyapı seferberliği kapsamında, kent genelinde tamamlanan yağmur suyu ayrıştırma sınırı imalatı 300 kilometreye ulaştı. İzmir’de 2019 yılına kadar yapılan toplam yağmur suyu sınırının yüzde 50’si kadar uzunluğa sahip yatırım yalnızca 4,5 yılda tamamlandı.

300 kilometre yağmursuyu hattı ile altyapıda rekor
REKLAM ALANI
13 Aralık 2023 13:24
42


300 kilometre yağmursuyu sınırı ile altyapıda rekor

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in vazifeye geldiği günden itibaren başlattığı altyapı seferberliği kapsamında, kent genelinde tamamlanan yağmur suyu ayrıştırma çizgisi imalatı 300 kilometreye ulaştı. İzmir’de 2019 yılına kadar yapılan toplam yağmur suyu sınırının yüzde 50’si kadar uzunluğa sahip yatırım yalnızca 4,5 yılda tamamlandı.

İzmir’de güçlü bir altyapı için kentteki mevcut yağmur suyu çizgilerine 5 yılda 100 kilometre daha ekleme kelamı vererek yola çıkan Lider Tunç Soyer’in çizdiği gaye doğrultusunda peş peşe rekorlar kırılıyor. İZSU Genel Müdürlüğü, yalnızca su baskınlarını önlemek ve dirençli bir kent oluşturmak için değil, Körfez’in paklığı açısından da ehemmiyet taşıyan yağmur suyu ve kanalizasyon çizgilerinin ayrıştırılması yatırımlarına büyük sürat kazandırdı. Lider Soyer’in vaat ettiği 100 km’lik yağmur suyu sınırı amacı tam 3 kat aşıldı. İzmir’de 2019 yılına kadar imal edilen yağmur suyu sınırının yarısı yalnızca son 5 yılda tamamlandı.

Körfez’i kurtardık, İzmir’in 50 yılını garanti altına aldık

İzmir’in altyapı manasında tarihi bir eşiği aştığını söz eden Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “İzmir’in dirençli, inançlı ve çağdaş bir dünya kenti haline gelmesi için her şeyden evvel güçlü bir altyapıya sahip olması gerekiyor. 5 yıl evvel vazifeye geldiğimizde en büyük problemlerimizin, yağmur suyu ve kanalizasyon sınırlarını birlikte toplayıp arıtma tesislerine taşıyan, birleşik sistem ismini verdiğimiz mevcut altyapıdan kaynaklandığını tespit ettik. Bu durum hem şiddetli yağışlarda kanalların taşmasına, hem arıtma kalitesinin düşmesine, hem de yağışsız devirlerde kokuya neden oluyordu. Tarihi bir misyon üstlenerek İzmir’in 50 yılını garanti altına alacak bir yatırım atağı başlattık. Yağmur suyu ile kanalizasyon çizgilerini birbirinden ayırmaya başladık ve bugüne kadar tam 300 kilometre yağmur suyu çizgisi imal ettik. Atık suların arıtma tesislerine, yağmur sularının ise artık hiç kirlenmeden direkt Körfez’e ulaşmasını sağlıyoruz. Bu yatırımlarla birlikte İzmir Körfezi artık çok daha pak ve canlı bir hale geldi” diye konuştu.

Ayrıştırma çizgileri kentin direncini de artırıyor

İZSU Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü Büyük Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi, mevcut sistemde kanalizasyon çizgisine akan yağmur suyunun, ızgaralar vasıtasıyla yağmur suyu sınırları ile kanalizasyona karışmadan direkt Körfez’e ulaştırılması temeline dayanıyor. Projenin yağmur sularını Körfez’e kirlenmeden ulaştırmanın yanında, yağışlı dönemde atık su arıtma tesislerine binen yükü azaltma, taşkın ve su baskınlarının önüne geçerek kentin direncini artırma üzere olumlu tesirleri mevcut.

Tunç Soyer’in başkanlık müddetince imal edilen 300 kilometre yağmur suyu ayrıştırma çizgisinin 74 kilometresi atık su çizgisi projeleri dâhilinde gerçekleştirilirken, 226 kilometrelik kısmı yağmur suyu ayrıştırma sınırı projeleriyle tamamlandı.

Kent genelinde tamamlanan yağmursuyu ayrıştırma sınırlarının ilçelere nazaran dağılımı ise şöyle;

Aliağa’da 6, Balçova’da 6, Bayındır’da 8, Bayraklı’da 16, Bergama’da 2, Bornova’da 5, Buca’da 13, Çeşme’de 3, Çiğli’de 30, Foça’da 5, Gaziemir’de 3, Karabağlar’da 17, Karaburun’da 25, Karşıyaka’da 10, Kemalpaşa’da 28, Konak’ta 41, Menderes’te 5, Menemen’de 35, Ödemiş’te 1, Seferihisar’da 3, Selçuk’ta 8, Tire’de 1, Torbalı’da 5 ve Urla’da 24 kilometre.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.