Dolar 32,2066
Euro 35,0325
Altın 2.532,07
BİST 10.717,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Akbank Sürdürülebilirlik Temalı Sendikasyon Kredisini Rekor Oranla Yeniledi

Akbank yenilediği sendikasyon kredisiyle Türk ekonomisine 600 milyon Dolar takviye sağladı. 367 gün vadeli sendikasyon kredisinin maliyeti SOFR+%3,50 ve Euribor+%3,25 olarak gerçekleşti. 

Akbank Sürdürülebilirlik Temalı Sendikasyon Kredisini Rekor Oranla Yeniledi
REKLAM ALANI
27 Ekim 2023 15:38
49


Akbank yenilediği sendikasyon kredisiyle Türk ekonomisine 600 milyon Dolar takviye sağladı. 367 gün vadeli sendikasyon kredisinin maliyeti SOFR+%3,50 ve Euribor+%3,25 olarak gerçekleşti. Bankanın sürdürülebilirlik performansı kriterleri ekleyerek gerçekleştirdiği bu sürecine, 13 yeni bankanın iştirakiyle toplam 18 ülkeden 36 banka katıldı.

Akbank’ın tamamladığı sendikasyon kredisiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Genel Müdür Kaan Gür, “Küresel iktisattaki zorluklara karşın sendikasyon kredimizi amacımızın üzerinde  600 milyon ABD Doları karşılığı fiyatla %146 oranında yeniledik. Sürecimize katılan ve takviye veren tüm yatırımcılara ve muhabir bankalara teşekkür ederiz. ”

“Geçmiş sendikasyon kredilerimizde olduğu üzere bu sürecimizde de sürdürülebilirlik (ESG) performans kriterlerimizi yüksek düzeyde tutmaya devam ediyoruz” 

Akbank’ın sendikasyon süreçlerinde sürdürülebilirlik performans kriterlerini yüksek düzeylerde tutarak ESG standartlarını takip ettiğine dikkat çeken Kurumsal ve Yatırım Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, “Sürdürülebilirlik stratejimize bağlılığımızı sendikasyon işlemlerimizle de göstermeye devam ediyoruz. Evvelki kredimize nazaran 75 baz puan maliyet indirimi ve %168 rekor talebe karşın sonlu meblağda kullandığımız sendikasyon kredimize gösterilen ilgi ve iştirak oranı, Türk bankacılık dalında Akbank’ın Sürdürülebilirlik alanında kesime öncülük eden kurum olduğunu yine teyit eder nitelikte. Bu alanda kesimimize öncülük eden çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.