Dolar 32,2124
Euro 35,0656
Altın 2.526,27
BİST 10.755,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Antalya’da tiyatro rüzgarı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sömestir tatilinde çocuklara yönelik tiyatro aktiflikleri düzenliyor.

Antalya’da tiyatro rüzgarı
REKLAM ALANI
25 Ocak 2024 09:54
32


Antalya Büyükşehir Belediyesi, sömestir tatilinde çocuklara yönelik tiyatro aktiflikleri düzenliyor. Çocuklar, Antalya Kent Tiyatroları’nın düzenlediği ‘1. Sömestir Festivali’ kapsamında her gün farklı bir oyun izlemenin keyfini yaşıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplumun gelişmesi ismine değerli yer tutan kültür ve sanata olan ilginin artmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, öğrencilerin sömestir tatiline girmesiyle birlikte başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tiyatroları 1. Milletlerarası Sömestir Şenliği büyük ilgiyle devam ediyor. 4 Şubat’a kadar devam edecek şenlikteki tüm oyunlar, Antalya Kent Tiyatroları Yıldız Kenter Sahnesi’nde oynanıyor.

OYUNLAR AĞIR İLGİ GÖRÜYOR

Festival kapsamında sahnelenen oyunlara çocukların ilgisi epey ağır. Oyun öncesi fuayede çocuklar için müzik dinletisi yapıldı. Sonrasında Yıldız Kenter Sahnesi’ni dolduran çocuklar, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Tiyatroları tarafından sahnelenen Hoş ve Nahoş oyununu izledi. Oyunun akabinde, çocuklar sergilenen tiyatro gösterisiyle ilgili duvar boyaması yaptı.

TİYATRO İÇİN ŞENLİKLER ÇOK ÖNEMLİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Tiyatroları Genel Sanat Direktörü Ozan Özdemir, birincisi yapılan bu şenlikte bulunmaktan ötürü onur duyduklarını belirtti. Özdemir, “Tiyatro için şenlikler çok değerli bir yer tutuyor. Meslektaşlarımızla bir ortaya gelip, tıpkı hisleri paylaşmak, tıpkı iş için emek vermek çok değerli. Çok hoş bir şenlik oluyor. AŞT’ye çok teşekkür ediyorum. Umarım bu şenlik önümüzdeki yıllarda da devam eder ve biz de tekrardan buraya geliriz” dedi.

TİYATRO ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR

Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Toplumsal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği Çocuk Tiyatro Şenliği de üçüncü gününde “Sandığın Büyüsü” oyunuyla devam etti. 28 Ocak’a kadar sürecek şenlikteki oyunlar, Atatürk Kültür Merkezi ve Yenimahalle Kültür Merkezi’nde sahneleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.