Dolar 32,2454
Euro 35,0654
Altın 2.519,21
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

Büyükakın: “İlk maya ailede atılır”

AK Parti Kocaeli Vilayet Bayan Kolları’nın düzenlediği programda evliliklerinin 41.’inci yılını kutlayan ailelerle buluşan Lider Büyükakın, “Bu milleti öbür milletlerden ayrıştıran bizim kadim değerlerimizdir. İşte biz o pahaları ailelerimizin içinde öğreniriz. Zira birinci maya ailede atılır” dedi.

Büyükakın: “İlk maya ailede atılır”
REKLAM ALANI
19 Şubat 2024 14:24
22


AK Parti Kocaeli Vilayet Bayan Kolları’nın düzenlediği programda evliliklerinin 41.’inci yılını kutlayan ailelerle buluşan Lider Büyükakın, “Bu milleti öbür milletlerden ayrıştıran bizim kadim değerlerimizdir. İşte biz o bedelleri ailelerimizin içinde öğreniriz. Zira birinci maya ailede atılır” dedi.

Cumhur İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediye Lider Adayı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Vilayet Bayan Kolları tarafından düzenlenen Bir Yastıkta 41 Yıl programına katılarak, evliliklerinin 41. Yılını kutlayan ailelerle bir ortaya geldi. AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ve AK Parti Vilayet Bayan Kolları Lideri Yasemin Özdemir’in de katıldığı programda 41 yıllık evlilikleriyle örnek olan ailelerle sohbet eden Lider Büyükakın, “İnsan ailede yetişir. O kadar güçlü ailelerimiz var ki, bizi biz yapan, bu milleti bu millet yapan, bu milleti öteki milletlerden ayrıştıran bütün o pahaları aslında biz ailelerimiz içinde öğreniriz, öğretiriz. Farkında olmadan öğretiriz. Davranışlarınızla da öğretirsiniz, alışveriş yaparken öğretirsiniz, komşu hakkıyla öğretirsiniz, helali harama öğretirsiniz, kul hakkını öğretirsiniz. Ancak bunu yaparken okulda ders anlatılır üzere anlatmazsınız. Davranışlarınız da gösterirsiniz. Aslolan davranıştır. Ağızdan çıkanlar değildir. İşte aile temelde eğitimin başladığı birinci noktadır” dedi.

“İLK MAYA AİLEDE ATILIR”

‘Bütün problemlerimizin merkezine aileyi yerleştirmemiz lazım’ diyen Lider Büyükakın, “Aslında insanların karakteri 3-4 yaşına kadar şekillenir. Ahlakı 3-4 yaşına kadar şekillenir. Ondan sonra sokağa çıkar, sokaktaki arkadaşlarıyla bir şeyler daha ekler. Okulda bir şeyler ekler. Lakin birinci maya ailede atılır. Onun için bizim bütün mesellerimizin merkezine aileyi yerleştirmemiz, sizin üzere rol modelleri ve örnekleri bütün topluma anlatmamız lazım. Bedelli bayan kolları liderim çok hoş bir program yaptınız, tebrik ediyorum. Bundan sonraki gayemiz bu hoş aileleri, bu örnek aileleri yeni aile kuracak olan gençlerle buluşturmak olsun. 41 yıl bir aileyi ayakta tutan insanların, kesinlikle genç kuşaklara anlatacakları vardır. Birlik ve beraberliğin kıymetini, tıpkı maksada yanlışsız yürümenin değerini anlatma açısından da sizlerden çok yararlanacağımızı, sizlerle birlikte yol yürümemizin, sizin nasihatlarınızın bu kente çok yararı olacağını, bu ülkeye çok yararı olacağını düşünüyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.