Dolar 32,2000
Euro 35,0008
Altın 2.515,11
BİST 10.716,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Castrol Ford Team Türkiye, Kocaeli Rallisi’nde Liderliğini Pekiştirmek İçin Start Alıyor

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın her kategorisinde tepeye koşan Castrol Ford Team Türkiye, altıncı ayak olan Kocaeli Rallisi için hazırlıklarını tamamladı.  Ralliye tam takım katılan Castrol Ford Team Türkiye, dönemin son yarışı olan İstanbul Rallisi’ne avantajlı gitmeyi hedefliyor.

Castrol Ford Team Türkiye, Kocaeli Rallisi’nde Liderliğini Pekiştirmek İçin Start Alıyor
REKLAM ALANI
8 Aralık 2023 12:55
46


Castrol Ford Team Türkiye, Kocaeli Rallisi’nde Liderliğini Pekiştirmek İçin Start Alıyor

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın her kategorisinde doruğa koşan Castrol Ford Team Türkiye, altıncı ayak olan Kocaeli Rallisi için hazırlıklarını tamamladı.  Ralliye tam takım katılan Castrol Ford Team Türkiye, dönemin son yarışı olan İstanbul Rallisi’ne avantajlı gitmeyi hedefliyor.

 

Türkiye Araba Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda dönem bitimine yaklaşırken, Kocaeli Rallisi’nde çaba tepe yapıyor.

Ford Otosan’ın Gölcük ve Yeniköy fabrikalarına da mesken sahipliği yapan Kocaeli’de 8-10 Aralık tarihlerinde düzenlenecek yarış, güçlü Ford araçlarıyla liderlik çabası veren Castrol Ford Team Türkiye’nin genç pilotları için de özel bir mana tabir ediyor. Ekip, Kocaeli Rallisi’nde alabileceği tüm puanları toplayarak dönemin son yarışı olan İstanbul Rallisi’ne avantajlı gitmeyi hedefliyor.

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın altıncı etabı olan Kocaeli Rallisi, 8 Aralık Cuma akşamı saat 17:00’da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünden start alacak. 111 km’si özel etap olmak üzere toplam 377 km uzunluğundaki toprak tabanda uğraş edecek pilotlar, 10 Aralık’ta Kocaeli Kent Meydanı’ndaki finiş podyumuna varmak için yarışacaklar.

Yarışın etapları Umuttepe, İsakçılar, Toylar ve etraf semtlerdeki toprak orman yollarından oluşacak. Aralık ayının soğuk ve yağışlı koşullarında koşulacak olan etaplarda hakikat strateji ve lastik seçimi sonucu belirleyici faktörlerden olacak.

Türkiye’nin birinci ve tek Avrupa şampiyonu ralli ekibi olan, genç pilotlarıyla tezini tüm kategorilerde sürdüren Castrol Ford Team Türkiye, Kocaeli Rallisi’nde Ali Türkkan, Efehan Yazıcı ve Mert Yudulmaz ile yarışıyor. Ali Türkkan’a co-pilotu Burak Erdener, Efehan Yazıcı’ya co-pilotu Sevi Akal, Mert Yudulmaz ise tecrübeli co-pilotu Özden Yılmaz eşlik ediyor.

Castrol Ford Team Türkiye, şampiyonluk maksadına emin adımlarla ilerliyor

Bu yıla tezli başlayan, güç ve performansları ile öne çıkan Castrol Ford Team Türkiye’nin genç pilotları, Ralli Markalar Şampiyonası’ndaki liderliğini Kocaeli’nde pekiştirmek istiyor.

Ali Türkkan, co-pilotu Burak Erdener ile birlikte, hem Türkiye Ralli Şampiyonası’nın Genel Klasmanında, hem de Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonası’nda şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak Kocaeli Rallisi’ne argümanlı başlayacak. Fiesta Rally3 araçlarıyla yarışan ikili, tempolarını yüksek tutarak dorukta olmayı hedefliyor.

Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonası’nın ikinci sırasında yer alan ve etkileyici etap dereceleriyle dikkat çeken Efehan Yazıcı ve co-pilotu Sevi Akal, Fiesta Rally4 ile iki çeker araçların ortasında tepede kendine yer bulmak istiyor. Castrol Ford Team Türkiye altyapısından yetişen Sevi Akal birebir vakitte başkan pozisyonda olduğu Bayan Co-Pilotlar Birinciliğindeki durumunu korumak için uğraş ediyor.

Ralli mesleğine bu yıl başlayan ekibin en genç pilotu Mert Yudulmaz, co-pilotu Özden Yılmaz ile şampiyonluk çabasına kaldığı yerden devam etmek istiyor.

Türkiye Ralli Şampiyonası, 23-24 Aralık’taki İstanbul Rallisi ile sona erecek.

Podyumun birinci 3’ünde Castrol Ford Team Türkiye imzası

Her klasmanda üstün performans gösteren Castrol Ford Team Türkiye; argümanlı bir giriş yaptığı bu dönemde 2023 Türkiye Ralli Markalar Şampiyonluğu, 2023 Türkiye Ralli Şampiyonluğu, 2023 Türkiye Co-Pilotlar Şampiyonluğu, 2023 Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonluğu ve 2023 Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonluğu için uğraş ediyor.

Takım, Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonası’nda podyumun birinci üç basamağını domine etmiş durumda. Ali Türkkan birinci sıradaki yerini korurken, onu ikinci sırada Efehan Yazıcı ve üçüncü sırada Mert Yudulmaz izliyor. Türkiye Ralli Şampiyonası’nda dönemin sonuna yaklaşılırken Castrol Ford Team Türkiye de 26’ncı döneminde 16’ncı şampiyonluğunu elde etmeyi istiyor.

Türkiye’nin en genç ralli kadrosu olan Castrol Ford Team Türkiye, gelecek vaat eden pilotlarıyla bu dönem yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da Ali Türkkan-Burak Erdener ikilisiyle Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) muvaffakiyetle yarıştı. Ayrıyeten Türkiye’de ralli sporuna istikamet veren Ford markası da kazananların birinci tercihi olduğunu her yarışta kanıtlıyor.

Fiesta Rally Cup’ta puan çabası kızıştı

Türkiye’nin en uzun soluklu tek marka ralli kupası olan ve Castrol Ford Team Türkiye tarafından özel olarak düzenlenen Fiesta Rally Cup’ta ise çaba daha da kızıştı. Her kısımdan ve her yaştan ralli pilotuna açık tek marka ralli kupası olan gayret, yeniden heyecanlı bir puan yarışına sahne olacak.

Pilotlar, dünyada ralli sporunun geleceği olarak görülen 4 çeker Fiesta Rally3’lerin yanı sıra 2 çeker kategorisinde de yarışacaklar.

Fiesta Rally Cup’ın önderi olan And Sunman, dönemin başından beri ortaya koyduğu istikrarlı ve süratli temposunu müdafaayı hedefliyor. Puan savaşında ikinci sırada Erol Akbaş, üçüncü sırada Kağan Karamanoğlu ve dördüncü sırada Çağlayan Çelik geliyor. Ortalarında küçük puan farkları bulunan pilotlar tepe uğraşına ortak olmak için yarışırken, her yarışta dengelerin değişmesi çabayı son derece heyecanlı kılıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.