Dolar 32,2001
Euro 35,0155
Altın 2.521,40
BİST 10.731,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Deü’nün spor ekosistemi büyüyor “Sinan şamil sam fitness merkezi” tınaztepe spor salonu’nda hizmete girdi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Tınaztepe Spor Salonu bünyesine yeni bir spor tesisi kazandırdı. İsmini, Dünya Kıtalar Ortası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu olan Türk ulusal atlet Sinan Şamil Sam’dan alan ‘Sinan Şamil Sam Fitness Merkezi’nin açılış merasimine DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, DEÜ üst idaresi, akademik ve idari çalışanın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve atlet da iştirak gösterdi.

Deü’nün spor ekosistemi büyüyor “Sinan şamil sam fitness merkezi” tınaztepe spor salonu’nda hizmete girdi
REKLAM ALANI
11 Ocak 2024 12:24
27


Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Tınaztepe Spor Salonu bünyesine yeni bir spor tesisi kazandırdı. İsmini, Dünya Kıtalar Ortası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu olan Türk ulusal atlet Sinan Şamil Sam’dan alan ‘Sinan Şamil Sam Fitness Merkezi’nin açılış merasimine DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, DEÜ üst idaresi, akademik ve idari işçinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve atlet da iştirak gösterdi. Açılışta konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Rektörlük olarak, bu tıp yatırımları yalnızca fizikî alanlar olarak değil; birebir vakitte, gençlerimizin ve akademisyenlerimizin daha canlı bir üniversite ortamına kavuşması için de değerli görüyoruz” dedi.

Spor bilimlerindeki yükselişi ve başarılarıyla dikkat çeken Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), spor alanındaki yatırımları ortasına bir yenisini daha ekledi. İsmini, Dünya Kıtalar Ortası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu olan Türk ulusal sportmen Sinan Şamil Sam’dan alan ‘Sinan Şamil Sam Fitness Merkezi’, Tınaztepe Spor Salonu bünyesinde hizmete girdi. DEÜ Rektörlüğü öncülüğünde DEÜ Sıhhat Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın teşebbüsleri ile hizmete giren merkezin açılış merasimine DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, DEÜ üst idaresi, akademik ve idari çalışanın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve sportmen da iştirak gösterdi. Açılışta konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, 2024 yılına süratli ve tesirli bir başlangıç yapmanın heyecanını yaşıyor, akademik ve toplumsal altyapımızı güçlendirecek; öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın ömür kalitesini yükseltecek projelere imza atmaya devam ediyoruz. Bugün ismini, Türk spor tarihine büyük bir iz bırakan ulusal atletimiz Sinan Şamil Sam’dan alan Tınaztepe Yerleşkemizdeki yeni Fitness Merkezi’nin açılışını yaparak, hizmetlerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Bu merkezimiz, çağdaş tasarımı ve kapsamlı donanımıyla öğrenci ve akademik işçimizin kullanımına sunulan son derece hoş bir spor tesisi. Rektörlük olarak, bu tıp yatırımları yalnızca fizikî alanlar olarak değil; birebir vakitte, gençlerimizin ve akademisyenlerimizin daha canlı bir üniversite ortamına kavuşması için de değerli görüyoruz.

Çünkü yapılan bilimsel araştırmalar, tertipli idmanın gerilim, dert ve depresyon üzere sıhhat meselelerini hafifletmekte tesirli olduğunu göstermektedir. Sporun yararlarını burada saymakla bitiremeyiz” tabirlerinde bulundu.

“SPOR BİZE VAZGEÇMEMEYİ ÖĞRETİYOR”

Sporun beşere kurallar içinde hareket etmeyi, gaye koymayı ve ona ulaşmayı, vazgeçmemeyi öğrettiğine dikkat çeken Rektör Hotar, “Bunlar öğrencilikte, akademik hayatta ve iş ömrümüzde en çok muhtaçlık duyduğumuz niteliklerdir” dedi. Hotar, kelamlarını şu halde sürdürdü: “Üniversitemiz; Selçuk’tan Bergama’ya, Urla’dan Kiraz’a uzanan geniş bir coğrafyada yer alan 10 farklı yerleşkemizle, gerçek manada bir kent üniversitesi olarak faaliyet gösteriyor. Bu durum, bize büyük avantajlar sağlamanın yanı sıra, elbette kimi zorluklar da getiriyor. 70 bin öğrencimizin eğitim ve toplumsal gereksinimlerini karşılamak, her bir yerleşkemize eşit ve adil bir formda kaynak ayırmak en büyük önceliğimiz. DEÜ olarak biz, büyük bir spor ekosistemine sahibiz. Üniversitemizin yerleşkelerinde hâlihazırda 5 kapalı  spor salonu, 2 Futbol alanı, 2 açık tenis kortu, 2 kapalı dans salonu ve 3 aletli kondisyon salonu bulunmaktadır. Bugün, bunlara bir yenisini daha ekliyoruz. Yalnızca Spor Bilimleri Fakültemizden değil; çabucak hemen her birimimizden atlet öğrencilerimiz kurdukları kulüpler ile bu imkanlardan en hoş halde istifade ediyorlar.”

“SPORCULARIMIZIN BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORUZ”

Rektörlük olarak, spor alanındaki yatırımlarının somut karşılıklarını görmekten büyük bir gurur ve memnunluk duyduklarını aktaran Rektör Hotar; “Üniversitemiz, 3 yüzme havuzuna sahip. Bunlardan biri burada, Tınaztepe’de; öbürleri ise 15 Temmuz Sıhhat ve Sanat Yerleşkemiz ile Seferihisar Yerleşkemizde. Üniversitemizin sağladığı bu imkanlarla yetişen atletlerimiz, geçtiğimiz ay Türkiye çapında değerli başarılara imza attı. İstanbul’da düzenlenen ‘Türkiye Arena Kulüplerarası Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda yüzme grubumuz, bir Türkiye rekoru kırarak toplamda 8 madalya kazandı. Bu muvaffakiyetler, spor bilimlerine yaptığımız yatırımların ve genç atletlerimize sunduğumuz imkanların bir sonucudur. Atletlerimizin ulusal ve milletlerarası muvaffakiyetleri, Üniversitemizin eğitim ve spor alanındaki taahhütlerini pekiştirmekte ve öğrencilerimize sunduğumuz imkanların ne kadar değerli olduğunu göstermektedir” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMZ, ÜNİVERSİTEMİZİN KALBİDİR”

DEÜ’nün öğrenci odaklı bir üniversite olduğunu kaydeden Rektör Hotar, “Bu anlayışla, öğrencilerimizin toplumsal hayatından meslek gelişimlerine ve sağlıklı yaşamalarına kadar her alandaki gereksinimlerine karşılık vermek için daima çalışıyoruz. Vazifeye geldiğimiz günden bu yana, Üniversitemizin tüm yerleşkelerinde bilimsel araştırma merkezleri, kültür-sanat ve spor merkezleri üzere toplumsal donatı alanlarının geliştirilmesine özel bir ehemmiyet veriyor; öğrencilerimizin ile akademik ve idari işçimizin gereksinimlerine yönelik, kaliteli ve erişilebilir imkanlar sunmak için kaynaklarımızı seferber ediyoruz. Öğrencilerimiz, Üniversitemizin kalbidir ve onların her istikametiyle gelişimleri bizim için en kıymetli misyondur. İşte bu yüzden öğrencilerimizin toplumsal, kültürel ve sportif gelişimine imkan sağlayacak her türlü yatırımı yapmaya kararlıyız” halinde konuştu.

KAYMAKAM TUNÇER’DEN REKTÖR HOTAR’A TEŞEKKÜR

Daha evvel Alsancak’ta bulunan DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin 1984 yılında taşın Buca’ya taşındığını söyleyen Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, “Biz de Dokuz Eylül’ün bir kesimi olduk, ben de bir devir DEÜ’de okuma fırsatı buldum” dedi. Bugün burada fitness merkezi açılıyor, bizim vaktimizde ise eğitim-öğretim barakalarda yapılıyordu diyen Tunçer, kelamlarını şu formda sürdürdü: “Hakikaten DEÜ, o vakitten bu vakte çok büyük bir hale geldi. Dokuzçeşmeler yerleşkesi son durak olarak geçerken, günümüzde İzmir’in en büyük üniversitesi pozisyonunda. Bunda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Benim, Buca Kaymakamı olarak üçüncü yılım bitti. Bu müddet içerisinde bilhassa Sayın Rektörümüz Hocamız, Prof. Dr. Nükhet Hotar ile çalıştım. Kendilerine bir sefer daha hürmetlerimi ve teşekkürlerimi bir sefer daha iletmek istiyorum.”

Tınaztepe Yerleşkesi’nin çağdaş ve ferah alanları ile fizikî aktiviteler için eksiksiz bir altyapı sunduğunu belirten DEÜ Genel Sekreter Yardımcısı V. Öğr. Gör. Dr. Yakup Özkaya, “Köklü tarihimize borçlu olduğumuz varlıklı birikimi korurken bir yandan da çağımıza istikamet veren dinamizme ahenk sağlama noktasında tesirli olacağına inandığımız tesisimizin, Üniversitemize güzel olmasını diliyorum” derken; DEÜ Spor Kulübü Fitness Antrenörü  Kaan Suyol, ise Fitness’ın içinde bulunuduğu antrenmanlar ile kişinin daha fit ve daha sağlıklı bir ömür sürmesini sağlayan bir spor tipi olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.