Dolar 32,1825
Euro 35,0228
Altın 2.527,07
BİST 10.734,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Golden Global Yatırım Bankası  9 Ayda 4 Kat Büyüdü

Türkiye’de faizsiz finans uygulamalarını benimseyerek hizmet veren birinci yatırım bankası olan Golden Küresel Bank’ın üçüncü çeyrek bilançosu açıklandı. Bilançoya nazaran; Golden Küresel Yatırım Bankası, bu yılın Ocak-Eylül periyodunda etkin büyüklüğünü 9,8 milyar TL’ye, üçüncü çeyrek kârını da 859 milyon TL’ye çıkardı.

Golden Global Yatırım Bankası  9 Ayda 4 Kat Büyüdü
REKLAM ALANI
3 Kasım 2023 10:54
45


Golden Küresel Yatırım Bankası 

9 Ayda 4 Kat Büyüdü

 

Türkiye’de faizsiz finans uygulamalarını benimseyerek hizmet veren birinci yatırım bankası olan Golden Küresel Bank’ın üçüncü çeyrek bilançosu açıklandı. Bilançoya nazaran; Golden Küresel Yatırım Bankası, bu yılın Ocak-Eylül devrinde faal büyüklüğünü 9,8 milyar TL’ye, üçüncü çeyrek kârını da 859 milyon TL’ye çıkardı.

 

2020 yılında 150 milyon TL sermaye ile faaliyetine başlayan Golden Küresel Yatırım Bankası’nın güçlü büyüme ivmesi, 2023’ün üçüncü çeyreğinde de sürat kesmedi. Geçen yılın birebir devrinde 98 milyon TL kâr açıklayan banka, bu sene yılın birinci dokuz ayında 859 milyon TL meblağında net kâr elde etti. Bankanın ortalama etkin kârlılığı yüzde 21, ortalama öz kaynak kârlılığı ise yüzde 141 olarak gerçekleşti. Böylece Golden Küresel Yatırım Bankası’nın nakdi ve gayri nakdi finansman aracılığıyla iktisada olan takviyesi de 3,8 milyar TL’ye ulaştı.

 

Golden Küresel Yatırım Bankası Genel Müdürü Ahmet Sefa Şen, 3,5 yıl evvel faaliyete başladıklarını ve bu kısa müddette yatırım bankacılığına ivme kazandırdıklarını belirterek “Finansal sonuçlarımızla inanç vermeye ve istikrarlı büyümemize devam ediyoruz. Her çeyrekte artan performansımızı üçüncü çeyreğe de taşıyarak kârımızı artırarak bilançomuzu 9,8 milyar TL faal büyüklüğe ulaştırdık. Bu büyük muvaffakiyete ulaşmamızda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, müşterilerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kesimimiz ve ülke iktisadı için faizsiz finans prensipleri çerçevesinde sürdürülebilir katma bedel yaratmaya, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında ekonomik kalkınmaya güçlü dayanak vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Ahmet Sefa Şen, Golden Küresel Yatırım Bankası’nın, yurt içinde Türk Lirası cinsinden nitelikli yatırımcılara yönelik kira sertifikası süreçlerinin akabinde, 2023 yılında yurt dışında yabancı para cinsinden birinci kira sertifikası ihracını da gerçekleştirdiğini söyleyerek “Bunun yanında müşterilerimize iştirak bankacılığı prensiplerine uygun yatırım fonlarını sunmak gayesiyle Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu (TEFAS) üyeliğini tamamlayarak yatırım fonu alım satım süreçlerine başladık. Bankamız 2023 yılında Visa’nın B2B Connect platformuna da dahil oldu. Bu iş birliği ticari müşterilerimize milletlerarası ödeme ve alacak tahsilatlarını daha süratli, daha inançlı ve daha uygun maliyetle yapma imkânı sağladı” biçiminde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.