Dolar 32,2200
Euro 35,0544
Altın 2.523,01
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

İletişim Başkanı Altun: “Bu yolculuk, Türkiye Yüzyılı’nın uzaya uzanan büyük hikâyesinin başlangıcını simgeliyor”

Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Lideri Fahrettin Altun, toplumsal medya hesabından, Türkiye’nin birinci beşerli uzay seyahatine ait açıklamalarda bulunduğu bir paylaşım yaptı.

İletişim Başkanı Altun: “Bu yolculuk, Türkiye Yüzyılı’nın uzaya uzanan büyük hikâyesinin başlangıcını simgeliyor”
REKLAM ALANI
19 Ocak 2024 17:24
27


Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun, toplumsal medya hesabından, Türkiye’nin birinci beşerli uzay seyahatine ait açıklamalarda bulunduğu bir paylaşım yaptı.

Türkiye olarak tarihî bir ana tanıklık ettiklerini belirten İrtibat Lideri Altun, Türkiye’nin, beşerli birinci uzay seyahatine adım attığını kaydetti.

“Türkiye Yüzyılı’nın uzaya uzanan çaba dolu kıssasını yaşamanın, yıllardır gerçeğe dönüşmesi beklenen bir hayalimizi daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.” değerlendirmesinde bulunan Bağlantı Lideri Altun, şöyle devam etti:

“Bu değerli seyahat, Uzay Vatan’da yaptığımız ve gelecekte gerçekleştireceğimiz çalışmalar için bir mihenk taşı olacak. Bu seyahat, birebir vakitte Türkiye Yüzyılı’nın uzaya uzanan büyük öyküsünün başlangıcını ve ülkemizin uzaydaki varlığını güçlendirecek son derece değerli bir adımı simgeliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki güçlü Türkiye vizyonu, her alanda yüksek muvaffakiyetler elde etmemiz için bize ilham veriyor. Bilim ve uzay keşifleri alanında çok değerli bu vazifesi üstlenen ülkemizin birinci astronotu Alper Gezeravcı’ya, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığımız uyumunda gerçekleşen bu seyahatte muvaffakiyetler diliyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.