Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 29°C
Sal 29°C

İSU, 2023 Yılında 100 bin hanenin bir aylık elektrik ihtiyacı kadar enerji üretti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yıllık 25 milyon 291 bin kilovat üretim kapasiteli yenilenebilir güç santralleri ile yılda 34.8 milyon liralık güç üretimi gerçekleştirdi. İSU, işlettiği güç tesislerinden 2023 yılında 16.863.922 kWh güç üreterek yıllık güç maliyetlerinin yüzde 13.4’ünü karşıladı

İSU, 2023 Yılında 100 bin hanenin bir aylık elektrik ihtiyacı kadar enerji üretti
REKLAM ALANI
8 Şubat 2024 14:40
36


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yıllık 25 milyon 291 bin kilovat üretim kapasiteli yenilenebilir güç santralleri ile yılda 34.8 milyon liralık güç üretimi gerçekleştirdi. İSU, işlettiği güç tesislerinden 2023 yılında 16.863.922 kWh güç üreterek yıllık güç maliyetlerinin yüzde 13.4’ünü karşıladı.
 

HES, GES VE BES GÜÇ TESİSLERİ İLE TABİAT VE BÜTÇE KORUYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Yönetimi (İSU) Genel Müdürlüğü; sağlıklı altyapı ve çağdaş işletmecilik hizmetleri sunarak abonelerinin içme ve kullanma suyu gereksinimini kesintisiz karşılamak maksadıyla bünyesinde yer alan 13 adet içme suyu ve 23 adet atık su arıtma tesisi, yüzlerce içme suyu, atık su ve yağmur suyu terfi merkezi, yüzlerce su deposu ve iletim çizgileri ile bünyesinde yer alan çamur yakma tesisleri için milyonlarca lira güç harcaması yapıyor. Bu güç yükünü mümkün olduğu kadar minimuma indirmek ismine harekete geçen İSU Genel Müdürlüğü, güç gereksinimlerinin bir kısmını karşılamak gayesiyle etraf dostu yenilenebilir güç kaynaklarından yararlanıyor. Bu kapsamda su kaynaklarından elektrik üretiminin sağlanması için HES (Hidroelektrik Güç Santrali), güneş gücünden elektrik üretimi için GES (Güneş Gücü Santrali) ve çamur yakma tesislerinden yararlanarak güç üretimi yapmak için BES (Biyokütle Güç Santrali) tesislerini inşa ederek işletmeye aldı.
 

12 ADET GÜÇ TESİSİ

İSU, bugün prestijiyle Kandıra Namazgâh Barajı yanında 3 adet, Kullar İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi üzerinde 1 adet olmak üzere toplam 4 adet Güneş Güç Santrali (GES); Kandıra Namazgâh, Kartepe Avluburun, Başiskele Soğuksu 1,2,3,4 olmak üzere toplam 6 adet Hidroelektrik Güç Santrali (HES); Gebze ve Başiskele’de yer alan Çamur Yakma Tesisleri’nde ise 2 adet Biyokütle Güç Santrali (BES) ile güç üretimi gerçekleştiriyor.
 

100 BİN HANENİN BİR AYLIK GEREKSİNİMİ KADAR ELEKTRİK ÜRETİMİ YAPILDI

Kocaeli’yi daha sağlıklı bir geleceğe taşımak gayesiyle etraf yatırımlarına sürat veren Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü’nün, içme ve atık su hizmetlerini kesintisiz devam ettirebilmesi için gerekli olan elektrik gücünün karşılanmasına değerli katkı sağlayan etraf dostu 12 adet GES, HES ve BES yenilenebilir güç sistemlerinin üretim kapasitesi, yıllık 16 milyon 863 bin 922 kWh ulaşarak yıllık bazda yaklaşık 35 milyon TL’lik güç üretimi gerçekleştiriyor. Güç tesislerinden elde edilen güç ile bir meskenin 1 aylık güç tüketimi ortalama 167 kWh olarak alındığında, 100 bin hanenin bir aylık muhtaçlığı kadar elektrik üretimi yapıldı. Üretilen güç, kurumun güç gereksiniminin yüzde 13.4’ ünü karşılamış oluyor. Ayrıyeten, imali planlanan Gölcük ve Paşadağ HES ile Karamürsel HES projelerinin de tamamlanmasıyla birlikte kurumun yıllık elektrik gücü tüketiminin % 26,3’ü karşılanmış olacak.
 

DOĞA KORUNUYOR, İKTİSADA KATKI SAĞLANIYOR

Alternatif güç kaynaklarını kıymetlendirerek bu alandaki kamu harcamalarını ve etraf kirliliğine ait riskleri en aza indirgeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü; etraf dostu GES, HES ve BES güç tesislerinde elde ettiği güç üretimi ile doğayı müdafaanın yanında kentimize ülkemize katma kıymet sağlıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.