Dolar 32,1825
Euro 35,0228
Altın 2.527,07
BİST 10.734,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Likit ve Dökme Taşımacılar Likitler İle Artık Tek Bir Çatı Altında

Likit taşıma konusunda kesimin başkan taşımacı firmalarının bir ortaya gelmesi ile oluşan ve Ekim 2023’de resmi kuruluşu gerçekleştirilen LİKİTDER (Likit ve Dökme Eser Taşımacılar Derneği) basına tanıtıldı.

Likit ve Dökme Taşımacılar Likitler İle Artık Tek Bir Çatı Altında
REKLAM ALANI
13 Şubat 2024 20:40
28


Likit taşıma konusunda bölümün başkan taşımacı firmalarının bir ortaya gelmesi ile oluşan ve Ekim 2023’de resmi kuruluşu gerçekleştirilen LİKİTDER (Likit ve Dökme Eser Taşımacılar Derneği) basına tanıtıldı.

Likit ve dökme eserleri tanker / tank konteyner ile taşıyarak lojistik hizmet üreten 25 kurucu üye firmanın liderliğinde 27 Ekim 2023 tarihinde kurulan LİKİTDER, İstanbul’da basına tanıtıldı. 

 

LİKİTDER, İhracat yoluyla ülkemiz iktisadına en çok katkı sağlayan ikinci dal olan kimya sanayisine milletlerarası düzeyde lojistik hizmet sunan üye şirketler ortasında sektörel mevzularda görüş alışverişinde bulunmak, iş süreçlerini geliştirmek, araştırma çalışmaları düzenlemek ve memleketler arası sektörel iş birliklerini güçlendirmek misyonuyla kuruldu. 

 

Likit taşıma dalını ekipman, işçi ve standartlar açısından memleketler arası düzeye taşımak; dalın öteki dernekler ve kamu ile irtibat ve eş güdümünü sağlamak; dala standart, doküman, eğitim ve yazılı literatür oluşturmak; sürdürülebilirlik, etraf müdafaa ve ekolojik istikrarın devamlılığı bahisli çalışmalarda bulunmak vizyonu ile hareket eden LİKİTDER’in İdare Konseyi Lideri Yusuf Tetik, basın toplantısında yaptığı açılış konuşmasında bölümün sıkıntılarını tartışmak, çıkacak mevzuatlara katkıda bulunmak, eğitimler düzenlemek ve standartlar oluşturmak gayesi ile yola çıktıklarını lisana getirdi. 

 

Yusuf Tetik, yaptığı konuşmada “Ülkemizde, lojistik bölümümüz ile ilgili birçok güzide derneğimiz var ve onların varlığı kesimimize çok önemli katkılar sağlamaktadır. Hiçbir derneğin rakibi yahut alternatifi olmadığımız üzere, hepsi ile de iş birliği içerisinde olacağımızı öncelikle belirtmek isterim. Dikkat çekmek istediğim bir öteki nokta ise, LİKİTDER’ in başka derneklerden farklı olarak eser kümesi ve taşıma çeşidine nazaran kurulmuş ve üyeleri bu profildeki firmalardan oluşmuş bir dernek olmasıdır. Hiç elbet ki STK’lar ve dernekler makul bir gaye ve fonksiyonları yerine getirmek için kurulurlar ve topluma faydalı bir hizmet geliştirir, toplumsal yarar üretir ve kıymetli bir boşluğu doldururlar. Lojistik kesiminin içinde özel bir yere sahip olan likit ve dökme eser taşımacıları olarak bizler, kesimde daha çok teknik bilgi birikim ve tecrübe gerektiren bir iş yapıyoruz. İşte bu noktada, LİKİTDER’ in maksadı iş kolumuzun meselelerini tartışmak, çıkacak mevzuatlara katkıda bulunmak, eğitimler düzenlemek ve standartlar oluşturmaktır. Ayrıyeten, kesim paydaşlarını ve üyelerini yurt içi ve yurt dışında pek çok platformda temsil etmektir. Gelecekte memleketler arası tertipler ile iş birliği içinde olup, likit ve dökme eser nakliyatı konusunda, ülkemizin ve üyelerimizin dünya standartları ile eş seviye bir düzeye gelmesine ve gelişmesine katkıda bulunmak temel emelimiz olacaktır.” dedi.

 

LİKİTDER’e, dökme likit taşıma ekipman sahibi, tank konteyner işletmecisi ve acentesi niteliğindeki hukukî bireyler üye olabilir. Derneğin Maltepe ETS PLAZA adresindeki Genel Merkezin’de tüzükte söz edilen bu hedefle kurulmuş şirketlerin üyelik müracaatları kabul edilmektedir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.