Dolar 32,1975
Euro 35,0104
Altın 2.519,78
BİST 10.706,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

TANAP’tan Kapsamlı Doğal Afet Tatbikatı

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Sınırı Projesi (TANAP), 21 Kasım Salı günü, Richter ölçeğine nazaran 6.8 büyüklüğünde zelzele ve sarsıntı sonrası heyelan senaryosu için üç günlük ayrıntılı bir tatbikat gerçekleştirdi.

TANAP’tan Kapsamlı Doğal Afet Tatbikatı
REKLAM ALANI
27 Kasım 2023 10:42
46

TANAP’TAN 

KAPSAMLI DOĞAL AFET TATBİKATI

 

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Çizgisi Projesi (TANAP), 21 Kasım Salı günü, Richter ölçeğine nazaran 6.8 büyüklüğünde zelzele ve zelzele sonrası heyelan senaryosu için üç günlük ayrıntılı bir tatbikat gerçekleştirdi.

 

Türkiye’nin doğal gaz arz güvenliğinin artırılması ve arz kaynaklarının çeşitlendirilmesini amaçlayan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Çizgisi Projesi (TANAP), mümkün bir doğal afette sınırın ve çalışanlarının güvenliğini sağlamak üzere potansiyel bir senaryo üzerinden tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikat kapsamında, Yozgat vilayetinden geçen boru çizgisi güzergahında Richter ölçeğine nazaran 6.8 büyüklüğünde sarsıntı ve zelzele sonrası meydana gelmesi olası olan heyelan senaryosu üzerine tüm çalışanların iştirakiyle başarılı bir uygulamaya imza atıldı.  

21 Kasım Salı günü sabah saatlerinde başlayan tatbikat boyunca TANAP üniteleri misyonları kapsamında alarma geçerek, jeolojik bir tehlike olup olmadığının gözlenmesi için havadan drone incelemeleri, boru çizgisi boyunca hasar tespiti, muhtemel risk ve tehditlerin denetimi için vana denetimlerini ve bakımlarını gerçekleştirdi. Yaklaşık 72 saat süren tatbikat öncesinde bölge basınına, husus ile ilgili bilgilendirme yapılarak rastgele tehlikeli bir durum olmadığı, hareketliliğin tatbikat nedeniyle yaşandığı aktarıldı. 

TANAP, muhtemel kriz senaryolarına hazırlıklı 

TANAP, mümkün doğal afet ve kriz senaryoları ile çalışanlarının yaşanabilecek rastgele bir afet durumunda hangi misyonları alması gerektiğini gerçeğe en yakın halde uygulamış oluyor. 

TANAP, Türkiye’nin zelzele jenerasyonunda yer alması ve farklı tabiat afetleri yaşama potansiyeli olması sebebiyle boru sınırının geçtiği vilayet ve ilçelerde birçok kriz senaryosu üzerinde ağırlaşarak sınırın ve çalışanların güvenliğini sağlamak için tatbikatlar düzenlemeye devam edecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.