Dolar 32,2476
Euro 34,9509
Altın 2.415,36
BİST 10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Açık
İstanbul
33°C
Açık
Pts 32°C
Sal 30°C
Çar 27°C
Per 27°C

TatilBudur, Yunan Adaları’na Tatil Planlayanlar için Dikkat Edilecek Noktaları Paylaştı

Kolay ulaşımı, tarihi zenginliği, mutfak kültürü ve kıyıları sebebiyle her vakit ilgi gören tatil rotaları ortasında yer alan Yunan Adaları, kapıda vize uygulamasının başlaması ile tekrar turizm bölümünün gündemine taşındı.

TatilBudur, Yunan Adaları’na Tatil Planlayanlar için Dikkat Edilecek Noktaları Paylaştı
REKLAM ALANI
12 Aralık 2023 14:38
39


TatilBudur, Yunan Adaları’na Tatil Planlayanlar için Dikkat Edilecek Noktaları Paylaştı

 

Kolay ulaşımı, tarihi zenginliği, mutfak kültürü ve kıyıları sebebiyle her vakit ilgi gören tatil rotaları ortasında yer alan Yunan Adaları, kapıda vize uygulamasının başlaması ile tekrar turizm bölümünün gündemine taşındı. Bu yeni uygulamanın Ege Bölgesi’ne yakın Yunan Adalarına yönelik yerli turist yoğunluğu daha da artıracağını belirten TatilBudur CEO’su Onur Otruş, tatil programı yapacakları kapıda vize süreçlerini yakından takip etmeleri ve konaklama, ulaşım üzere bahislerde mağdur olmamaları ismine acente seçiminde dikkatli olmaları konusuna dikkat çekti.

 

Türkiye ve Yunanistan’ın ortak görüşmeleri sonucunda önümüzdeki sene uygulamaya girecek olan bir haftalık kapı vizesi uygulaması, tatilciler tarafında büyük ilgi uyandırdı. Ege bölgesinde ikamet edenlerin dönemin başlaması ile birlikte kolay ulaşım sayesinde adalara daha ağır ilgi göstereceğini belirten TatilBudur CEO’su Onur Otruş, yaz boyunca da tatil planlaması yapan Türk turistlerin uğrak noktası olacağının altını çizdi. Geçtiğimiz yıllarda Midilli, Rodos, Kos ve Samos adasına yönelik programların daha çok tercih edildiğini belirten Otruş, bu sene öteki adalar için şimdiden talep almaya başladıklarını lisana getirdi. Onur Otruş mevzuyla ilgili “Sakız, Samos, Kos, Rodos, Simi, Meis, Midilli, Limni, Kalymnos ve Leros adalarında geçerli olan bu düzenleme, tatil planlaması yapanların aklındaki schengen vize süreçlerinde yaşanabilecek muhtemel gecikme ve meselelere yönelik önyargıları büyük oranda çözdü. TatilBudur olarak talebi en düzgün biçimde karşılayabilmek ismine Samos ve Midilli başta olmak üzere kapı vizesi ile gidilebilecek adalara yönelik çalışmalarımızı artırarak kapasitemizi 10 katına çıkarıyoruz. Bu hoş gelişme ile oluşan fırsatları pahalandırmak kadar konuklara hoş bir tatil tecrübesi yaratabilmekte çok değerli. Bu noktada konuklarımızın konforunu ön planda tutarak beklentilerini karşılayacak cins paketleri hazırlamaya ihtimam gösteriyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

“Mağduriyet yaşamamak ismine emniyetli acenteler ve tecrübeli bireylerden takviye alınmalı”

 

Geleneksel schengen vize süreçlerine gerek duyulmasa da bu uygulama kapsamında tekrar de kapı vizesine yönelik müracaat yapılması gerektiğini belirten Onur Otruş, konaklama, ulaşım ve öteki tüm ayrıntılar konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Otruş “Yeni düzenleme ile artık kapsamlı bir vize başvurusu gerekmiyor. Kolay birkaç evrak ve vize fiyatı dışında diğer bir prosedür uygulanmayacak. Fakat ismi kapı vizesi olmasına karşın konuklarımızın seyahatlerinden 1 hafta evvel yeniden de müracaat yapması gerektiğini tekrardan hatırlatmak isteriz. Bu noktada mağduriyet yaşamamak ismine katiyetle emniyetli acenteler üzerinden rezervasyon yapılmasını ve alanında tecrübeli bireylerin yönlendirmesi ile ilerlenmesi öneririz. Otel, feribot ve öteki transfer ayrıntılarının kesinlikle teyid edilmesi ve kapı vizesi için müracaat evraklarının belirlenen 10 adadaki Yunan yetkililere ulaştırılması sıkıntısız bir tatil için değerli.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.