Dolar 32,1975
Euro 35,0104
Altın 2.519,78
BİST 10.706,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Türkiye’nin Otomotiv Geleceği Yeniden Şekilleniyor: Yeni Toyota C-HR Üretimi Başladı!

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya’daki fabrikasında Türkiye’de üretilen birinci Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) araba olan yeni kuşak Toyota C-HR’ın üretimine başladı.

Türkiye’nin Otomotiv Geleceği Yeniden Şekilleniyor: Yeni Toyota C-HR Üretimi Başladı!
REKLAM ALANI
4 Kasım 2023 19:24
63


Türkiye’nin Otomotiv Geleceği Tekrar Şekilleniyor: Yeni Toyota C-HR Üretimi Başladı!

 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya’daki fabrikasında Türkiye’de üretilen birinci Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) araba olan yeni kuşak Toyota C-HR’ın üretimine başladı. Cumhuriyetimizin 100. yılını yeni Toyota C-HR’ın seri üretimine başlayarak taçlandıran şirket, Toyota’nın Avrupa’daki fabrikaları ortasında şarj edilebilir araba üreten birinci fabrikası olarak kıymetli bir atılıma imza atıyor. Yeni Toyota C-HR’ın üretim çizgisinden çıkış merasimi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın iştirakiyle gerçekleşti.

 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye (TMMT), üretim faaliyetlerini gerçekleştirdiği Sakarya’daki fabrikasında Türkiye otomotiv sanayisine ve sürdürülebilir geleceğe yönelik büyük bir adım atıyor. Yeni jenerasyon Toyota C-HR ile Toyota’nın Avrupa’daki tesislerinde birinci şarj edilebilir araba ve batarya üreten fabrikası unvanını alan şirket, Türkiye’yi hibrit araba üretim üssü haline getiriyor. Tüm proje hazırlık süreci TMMT mühendisleri ve çalışanları tarafından yürütülen ve C-SUV segmentinde Toyota’nın yeni dizayn anlayışını en çarpıcı halde yansıtan yeni Toyota C-HR, Toyota Yeni Küresel Platformu (TNGA-2) üzerinde Hibrit ve Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) versiyonlarıyla üretilmeye başlandı. 308 milyon Euro ek yatırım ile üretimine başlanan yeni jenerasyon Toyota C-HR ve PHEV batarya üretimi ile Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin ülkemizdeki toplam yatırımı 2,5 Milyar Euro’ya ulaştı. Yeni Toyota C-HR, ihracat pazarlarına Avustralya ve Yeni Zelanda’yı da dahil ederek Okyanusya Bölgesine ihracata başlamış oldu.

 

Yeni Kuşak Toyota C-HR’ın çizgiden çıkış merasimi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Lideri Ahmet Burak Dağlıoğlu, Japonya Büyükelçisi Takahiko Katsumata, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Sakarya Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem Şanlı, Toyota Avrupa (TME) Lideri Yoshihiro Nakata, İcradan Sorumlu Genel Müdür Matthew Harrison, Üst Seviye Lider Yardımcısı Marvin Cooke, Kıdemli Lider Yardımcısı Kazunori Takagi, Baş Mühendis Toshio Kanei, tedarikçi firmaların üst yöneticileri, Otomotiv Sanayisi STK yöneticileri,  ulusal ve mahallî basın ile TMMT çalışanlarının iştirakiyle 4 Kasım 2023’te Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ. (TMMT) CEO’su Erdoğan Şahin’in konut sahipliğinde Sakarya’daki fabrikanın tesislerinde gerçekleşti. Ayrıca, Toyota Japonya Tsutsumi Fabrikası (TMC) Genel Müdürü Mitsuhiro Morita, görüntü bildiri yoluyla iştirak gösterdi.

 

Elektrifikasyon Dönüşüm Merkezi Sakarya

 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, öncü fabrika rolünü daha da pekiştirmeye devam ediyor. Yeni kuşak Toyota C-HR’ın üretimiyle birlikte, Toyota Avrupa tesislerinde birinci ve tek şarj edilebilir araba üretimini gerçekleştirerek bu alandaki liderliğini bir defa daha kanıtlıyor. Ayrıyeten, Sakarya’daki tesis bünyesinde kurulan yıllık 75 bin adet kapasiteli yeni batarya üretim çizgisi ile şirket, Toyota’nın Avrupa operasyonlarında elektrifikasyon dönüşümünün merkezi haline geliyor.

 

Son teknoloji ve güvenlik sistemleriyle donatılmış olan yeni batarya sınırında, alanında uzmanlaşmış çalışanlar tarafından üretilen bataryalar yeni kuşak Şarj Edilebilir Hibrit Toyota C-HR’a hayat veriyor. TMMT, bu alandaki yetişmiş nitelikli iş gücü ve sahip olduğu bilgi birikimi ile başka Toyota fabrikalarının elektrifikasyon dönüşümünü destekleyerek Toyota Avrupa’nın maksatlarına ulaşmasında değerli bir rol üstlenecek.

 

Çevre Dostu Fabrika ve Otomobil

 

Dünyaya ve beşere hürmet anlayışı ile sürdürülebilir çevreci üretimi benimseyen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Yeni Jenerasyon Toyota C-HR için ileri teknoloji çevreci üretim prosedürleri ile donatılmış yeni boya tesisini de devreye alarak Toyota’nın Avrupa tesislerinde 2030 karbon nötr, 2040 karbon sıfır amaçları doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor. Ürettiği etraf dostu hibrit teknolojisine sahip arabalar ile üretimin yanı sıra her alanda sürdürülebilir etraf gayelerine de katkı sağlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, sınıfının en düzgünü pozisyonundaki Şarj Edilebilir Hibrit yeni kuşak Toyota C-HR ile sunmuş olduğu 66 km batarya menzili ve 19 gr/km CO2 emisyonu ile karbon dioksit azaltımına değerli oranda katkı sağlıyor.

 

1,8 Hibrit, 2,0 Hibrit, 2,0 Hibrit 4 Çeker ve 2,0 Şarj Edilebilir Hibrit versiyonları ile müşterilerine 4 farklı elektrifikasyon tahlili sunan yeni Toyota C-HR’da eskisine nazaran geri dönüştürülmüş materyal kullanımı iki katına çıkarılırken araç içi pek çok kaplama materyali ve plastik modüllerden oluşan 100’den fazla modül geri dönüştürülen gereçlerden üretiliyor. Hayvansal deri eserleri kullanımı en aza indirilen yeni Toyota C-HR’da tasarım ve yeni teknoloji ile araç tartısı azaltılarak iklimlendirme muhtaçlığı da en aza indirgendi. Tüm bu özellikleri ile yeni Toyota C-HR etraf dostu bir araba olarak öne çıkıyor ve Toyota’yı 2030 karbon nötr amaçlarına bir adım daha yaklaştırıyor.

 

Herkes için Mobilite, Herkes için Mutluluk

 

Sakarya’daki fabrikasında üretim faaliyetlerini gerçekleştiren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Toyota’nın ‘’Herkes için Mobilite, Herkes için Mutluluk’’ misyonuna tam uyumlu halde arabalar üretiyor. Yeni Jenerasyon Toyota C-HR, büsbütün müşterilerin istekleri ve beklentileri doğrultusunda Avrupa’da tasarlandı. C-SUV segmentindeki yeni dizayn anlayışını yansıtan etkileyici dış dizaynının yanı sıra, kullanıcı dostu dijital uygulamaları, performansı ve kaliteyi üst seviyede sunan iç dizaynıyla dikkat çekiyor. Dünyada birinci sefer Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından üretilecek olan bu model, geniş bir müşteri kitlesine hitap ediyor.

 

Lider Fabrika

 

Yeni Toyota C-HR’ın üretim çizgisinden çıkış merasiminde yaptığı konuşmada Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Erdoğan Şahin, ‘’Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılını yeni Toyota C-HR ile taçlandırmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Bu, yalnızca Türkiye için değil, tıpkı vakitte Toyota’nın Avrupa operasyonlarında elektrifikasyon dönüşüm merkezi haline gelmesine imkan sağlıyor. Bu muvaffakiyet, Türkiye’nin otomotiv alanındaki liderliğini ve stratejik rolümüzü bir defa daha vurguluyor. Yenilikçi ve sürdürülebilir üretim sistemlerimizle, önder fabrika rolümüzü daha da pekiştirerek hem lokal hem de global ölçekte sürdürülebilirlik amaçlarımıza katkı sağlıyoruz,’’ dedi.

 

Toyota Motor Avrupa Lideri Yoshihiro Nakata yaptığı konuşmada “Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin ileri mühendislik kabiliyeti, yüksek üretim kalitesi ve iş birliği ile hayata geçirilen yeni Toyota C-HR’ın üretime başlamasının büyük heyecanı içindeyiz. Şarj Edilebilir Hibrit versiyonları ve TMMT’de üretilen bataryaları ile birlikte yeni jenerasyon Toyota C-HR, Toyota’nın 2035 yılında Avrupa’da Sıfır Karbondioksit amacına katkı sağlayacak” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.