Dolar 32,1994
Euro 35,0603
Altın 2.505,11
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

Akciğer Kanserinde Robotik Yöntem Sağlıklı Bir Nefes Sunuyor

Akciğer kanseri erkeklerde bayanlara oranla daha sık görülen bir kanser çeşidi olarak tabir ediliyor. Tütün eserleri tüketiminin giderek artması ile akciğer kanserinin toplumda görülme sıklığı da artış gösteriyor.

Akciğer Kanserinde Robotik Yöntem Sağlıklı Bir Nefes Sunuyor
REKLAM ALANI
6 Kasım 2023 12:08
65


AKCİĞER KANSERİNDE ROBOTİK PROSEDÜR SAĞLIKLI BİR NEFES SUNUYOR

 

Akciğer kanseri erkeklerde bayanlara oranla daha sık görülen bir kanser çeşidi olarak tabir ediliyor. Tütün eserleri tüketiminin giderek artması ile akciğer kanserinin toplumda görülme sıklığı da artış gösteriyor. Bununla bir arada akciğer kanseri, hem gelişmekte olan hem de gelişmiş ülkelerde kıymetli bir sıhhat sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Teknolojinin gelişmesi ile akciğer kanserinin tedavisinde robotik cerrahi imkanı hem hastaya hem de tabibe büyük konfor sağlıyor. Memorial Bahçelievler Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Murat Akkuş, “ Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı”nda akciğer kanseri tedavisinde robotik cerrahinin avantajları hakkında bilgi verdi.

Tedaviye hasta özelinde karar veriliyor

Akciğer kanseri, akciğer hücrelerinin denetimsiz ve olağandışı bir biçimde büyümesi sonucu ortaya çıkan bir kanser tipidir. Akciğerler, bedenin oksijen alışverişini sağlayan değerli bir organdır. Akciğer kanseri, bu organın fonksiyonelliğinin önemli halde bozulmasına ve teneffüs işlevini yerine getiremez hale gelmesine neden olmaktadır. Akciğer kanserinin tedavi seçenekleri; kanserin tipi, evresi ve hastanın genel sıhhat durumuna bağlı olarak değişebilmektedir. Akciğer kanserinin temel tedavi sistemi cerrahidir. Akciğer kanseri tedavisinde robotik cerrahi sistemi süratle yaygınlaşmaktadır. 

Cerrah ameliyatı robot kolları kumanda ederek yapıyor 

Robotik cerrahi; cerrahların robotik kollar ve hassas enstrümanlar aracılığıyla cerrahi süreçleri gerçekleştirdiği bir teknolojidir. Robotik cerrahi sistemi, cerrahın hareketlerini hassas bir halde büyüterek, daha minimal ve denetim edilebilir cerrahi müdahaleler yapmasına imkan tanımaktadır. Bu teknoloji; hastanın ameliyat edilecek bölgesine nazaran yerleştirilen bir robot, bir konsol ve operasyon grubunun ameliyatı izlemesini sağlayan ekranın olduğu kuleden oluşan sistemdir. Robotik cerrahide, cerrah konsolda oturmakta ve robotik kolları kullanarak cerrahi süreçleri gerçekleştirmektedir. Bu kollar, kapalı bir sistem içinde cerrahın hareketlerini hassas bir biçimde ameliyat alanında uygulanmasını sağlamaktadır.

Robot, kimi dar ve derin alanlarda çalışma imkanı sağlıyor

Robotik cerrahi bir kapalı ameliyat formudur. Robotik cerrahi, hastayı ameliyat ederken en az travmatize eden usul olarak kabul edilmektedir. Daha az ve küçük kesi olması, daha az kan kaybı, dar ve derin yerlerde daha kolay çalışma, teneffüs işlevlerini daha az düşürme üzere nedenlerle daha süratli düzgünleşme ve toplumsal hayata dönme avantajları sunmaktadır. Ayrıyeten akciğer kanseri ameliyatlarında lenf bezelerini tam çıkarmak geride tümörün kalmaması için hayli kıymetlidir. Kimi dar ve derin yerlerdeki bezelerin robot ile tam çıkarılabilmesi kanser cerrahisinde ve sonuçlarında büyük muvaffakiyet sağlamaktadır.

Lenf bezlerinin tamamının çıkarılabilmesi robotik cerrahi ile mümkün

Akciğer kanseri yaşamsal bir sıhhat sıkıntısıdır ve en aktif formül ile tedavi edilmelidir. Teknolojinin cerrahi ile birleşmesi sayesinde robot kullanılarak yapılan akciğer kanseri ameliyatları ile hastalar daha çabuk güzelleşmekte, daha süratli taburcu olup iş ve toplumsal hayatına dönebilmektedir. Daha da değerlisi kanser ameliyatı prensiplerine uygun biçimde tam olarak lenf bezelerinin çıkarılması ile konforlu ve uzun bir ömür beklentisini en yüksek oranda karşılayabilecek formüldür.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.