Dolar 32,2066
Euro 35,0325
Altın 2.532,07
BİST 10.717,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Brandefense, kurum ve kuruluşlar için tehdit unsuru olan BEC saldırılarına karşı yenilikçi çözümler sunuyor

Dijitalleşmeyle birlikte, işletmelerin datalarını dijital ortamda sakladığı ve yönettiği bir devir başladı. Bu dijital dönüşüm işletmelere sürat kazandırırken, BEC hücumları üzere tehditleri de beraberinde getirdi. Brandefense CEO’su Hakan Uzun, BEC hücumlarının işletmeler için prestij kaybına yol açabileceğine dikkat çekerek, atakların çeşitli usullerle engellenebileceğini vurguladı. 

Brandefense, kurum ve kuruluşlar için tehdit unsuru olan BEC saldırılarına karşı yenilikçi çözümler sunuyor
REKLAM ALANI
24 Kasım 2023 13:54
44


Brandefense, kurum ve kuruluşlar için tehdit ögesi olan BEC hücumlarına karşı yenilikçi tahliller sunuyor

 

Dijitalleşmeyle birlikte, işletmelerin datalarını dijital ortamda sakladığı ve yönettiği bir periyot başladı. Bu dijital dönüşüm işletmelere sürat kazandırırken, BEC taarruzları üzere tehditleri de beraberinde getirdi. Brandefense CEO’su Hakan Uzun, BEC taarruzlarının işletmeler için prestij kaybına yol açabileceğine dikkat çekerek, akınların çeşitli yollarla engellenebileceğini vurguladı. 

 

BEC taarruzları, sahtekarlık ve kimlik avı üzere berbat maksatları bulunan e-posta dolandırıcılığı cinsinde bir tehdit olarak öne çıkıyor. Bu cins akınlar, işletmelerin bilhassa finans departmanını maksat alırken, çalışanları ya da yöneticileri düzmece e-postalarla tuzağa düşürmeyi amaçlıyor. 

 

Veri hırsızlığı, CEO dolandırıcılığı ya da bir avukatı taklit etme üzere usullerle akınlarını gerçekleştiren tehdit aktörleri, kimlik avı atakları, makus hedefli yazılımlar, misal ya da geçersiz e-postalar yardımıyla ataklarını gerçekleştirebiliyor. Akının yapılacağı kurum ve kuruluş hakkında ayrıntılı bir araştırma gerçekleştiren saldırganlar, çalışan isimleri, iş unvanları, ödeme süreçleri, toplumsal medya hesapları, medyada yer alan haberler üzere birçok bilgiyi gözden geçiriyor. Brandefense, işletmelerin BEC ataklarına karşı hazırlıklı olmalarını sağlayan tahliller geliştirerek, mümkün ataklara karşı riskleri değerli ölçüde azaltıyor. 

 

Brandefense, BEC akınlarının risklerini azaltmada tesirli usuller kullanıyor 

 

Kurum ve kuruluşlar için büyük bir tehdit ögesi olan BEC ataklarının riskini azaltmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren Brandefense, Deep&Dark Web’deki bütün müşteri gönderilerini takip ederek saldırganların kullanabileceği kritik bilgiler hakkında müşterilerini bilgilendiriyor. Tıpkı vakitte BEC akınlarının öteki bir yolu olarak öne çıkan üst seviye yöneticilere ilişkin e-posta adreslerinin berbat emelle kullanılması da, Branefense VIP Güvenlik Modülü ile önleniyor. Bu modül sayesinde, internete sızan    kişisel bilgiler belirlenerek şahsî bilgilerin akın gayesiyle kullanılmasının önüne geçiliyor. Brandefense Phising İzleme Modülü ile de müşterilerini ilgilendirebilecek taarruzları tespit ederek gerekli gördüğünde kaldırma hizmeti sağlıyor. Ayrıyeten süreç yapılabilmesi için kuşkulu görünen e-posta adresleri, evrak ekleri ve temaslar Brandefense grubu tarafından tahlil ediliyor. 

 

BEC taarruzlarının önlenebilir olduğunu hatırlatan Brandefense CEO’su Hakan Uzun, konu hakkında şu tabirleri kullandı: “BEC atakları, büyük ya da küçük fark etmeden tüm kurum ve kuruluşlar için önemli riskler oluşturuyor. Bu hücumlar, kıymetli finansal ve prestij kayıplara neden olabiliyor. Kurum ve kuruluşları tehditlere karşı korunmak için en son güvenlik tedbirlerini takip etmesi ve şimdiki kalması gerekiyor. BEC ataklarını önlemek için proaktif adımlar atmak işletme güvenliğinin sağlanabilmesi için tesirli bir usul. Bu kapsamda Bradefense olarak; VIP Güvenlik Modülü, Phising İzleme Modülü üzere çeşitli yollarla muhtemel akınları yüksek oranda önlemeyi ve BEC ataklarını  için bir tehdit ögesi olmaktan çıkmasını sağlamayı hedefliyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.