Dolar 32,1304
Euro 35,0723
Altın 2.525,65
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

Estetik ameliyatlara rağmen bedenlerinden memnun değiller

Cerrahların, medyadaki hoşluk temsilcilerinden etkilenen genç bayanları ‘bıçak altına’ girmeden evvel test etmeleri ve psikososyal güvenliklerini doğrulamaları gerektiğini söz eden Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, “Araştırmalar bize, bayanların estetik bir süreç yaptırdıktan sonra bile yüzde 40’tan azının ameliyat sonrası bedenlerinden mutlu olduğunu gösteriyor.” dedi.

Estetik ameliyatlara rağmen bedenlerinden memnun değiller
REKLAM ALANI
11 Ekim 2023 01:54
48


Cerrahların, medyadaki hoşluk temsilcilerinden etkilenen genç bayanları ‘bıçak altına’ girmeden evvel test etmeleri ve psikososyal güvenliklerini doğrulamaları gerektiğini tabir eden Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, “Araştırmalar bize, bayanların estetik bir süreç yaptırdıktan sonra bile yüzde 40’tan azının ameliyat sonrası bedenlerinden mutlu olduğunu gösteriyor.” dedi.

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Genç bayanlar, altta yatan öz şefkat korkularını gidermeden estetik ameliyatlara başvurmaya devam ederlerse, kendi vücutlarından hiçbir vakit mutlu olmayabilirler.”

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, yeni bir araştırmanın toplumsal medyanın estetik ameliyat yaptırmada tesirini ve sonuçlarını anlattı.

Prof. Dr. Tarlacı, Avustralya’da yapılan bu araştırmada, yüksek oranda toplumsal medya kullanımı ile estetik cerrahinin kabulü ortasında bir bağlantının bulunduğunu ve bunda kendinde algılanan kusurların çok tanımlanmasının yani öz şefkat azlığının birincil belirleyici çıktığını anlattı. 

Sosyal medyanın ulaşılamaz hoşluk standartları…

Prof. Dr. Tarlacı, şunları kaydetti:

“Genç bayanlar ortasında beden memnuniyetsizliğinin yaygınlığı, toplumsal medyanın ulaşılamaz hoşluk standartlarını teşvik etmesiyle uzun vakittir yaygın bir sorun. Toplumsal medya kullanımındaki artışa paralel, estetik ameliyat olan genç bayanların sayısında da artış olması şaşırtan değil.”

Öz şefkat konusuna da değinen Prof. Dr. Tarlacı, ‘Kendine şefkatin, kusurları tarafsızlıkla kabul etmekle ilgili’ olduğunu ve “Olumlu bir öz şefkate sahip olduğumuzda kendimize karşı daha nazik ve anlayışlı oluruz. Lakin öz şefkatimiz olumsuz olduğunda kusurlarımızı abartma ve eleştirme eğiliminde oluruz.” diye konuştu.

Olumsuz kanıdan kurtulamıyorlar

Özellikle, cazip olmadığına inanan genç bayanların, kendileri hakkında berbat hissetme olasılıklarının daha yüksek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Tarlacı, “Araştırmada, bunu bilmelerine karşın bu olumsuz kanılardan kurtulamadıkları da tespit edilmiş.” dedi.

Öz şefkat telaşlarını gidermeden yapılan ameliyatlar sorunu çözmeyecek

Sosyal ağ platformlarının genç bayanlar için açıkça yaygın bir karşılaştırma ve beden memnuniyetsizliği tekniği olduğunu lisana getiren Prof. Dr. Tarlacı, şöyle devam etti:

“Araştırmalar bize, bayanların estetik bir süreç yaptırdıktan sonra bile yüzde 40’tan azının ameliyat sonrası bedenlerinden şad olduğunu gösteriyor. Cerrahların, medyadaki hoşluk temsilcilerinden etkilenen genç bayanları ‘bıçak altına’ girmeden evvel test etmeleri ve psikososyal güvenliklerini doğrulamaları gerekiyor. Zira genç bayanlar, altta yatan öz şefkat dertlerini gidermeden estetik ameliyatlara başvurmaya devam ederlerse, kendi vücutlarından hiçbir vakit şad olmayabilirler.” 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.