Dolar 32,1825
Euro 35,0228
Altın 2.527,07
BİST 10.734,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Pamuk ve Tekstil Sektörü İzmir’de Buluşacak

Pamuk üretiminde sürdürülebilirlik için 10 yıldır çalışan Uygun Pamuk Uygulamaları Derneği (IPUD)  tüm kesim paydaşlarını İzmir’de buluşturuyor.

Pamuk ve Tekstil Sektörü İzmir’de Buluşacak
REKLAM ALANI
19 Ocak 2024 01:54
34


Pamuk üretiminde sürdürülebilirlik için 10 yıldır çalışan Düzgün Pamuk Uygulamaları Derneği (IPUD)  tüm kesim paydaşlarını İzmir’de buluşturuyor. “İyi Pamuk” üretimi ile ilgili dalın farklı bileşenlerinin biraraya geleceği Sürdürülebilir Pamuk Tedarik Zinciri Buluşması, 30 Ocak’ta İzmir İktisat Kongresi Binası’nda gerçekleşecek.
İlki 2022 Mayıs ayında düzenlenen Sürdürülebilir Pamuk Tedarik Zinciri Buluşması’nın ikincisinde,  pamuk üreticisinden, dokuma sanayicisine kadar bu alanda pek çok bölüm paydaşı, tüm dünyada “Better Cotton” denen ve bir standardı söz eden “İyi Pamuk” konusundaki bilgi ve tecrübelerini paylaşacak. 30 Ocak saat 13 ile 17.30 saatleri ortasında gerçekleşecek aktiflik kapsamında tarla ve tedarik zinciri ile ilgili iki başka panel düzenlenecek.

Tarla Paneli’nde Söke’den pamuk çiftçisi Mehmet Alper Kırtı, Diyarbakır’dan pamuk çiftçisi Mehmet Tunç, Söktaş/Agrita Tarım İşletmesi Ziraat Teknikeri İrfan Uysal, Frankfurt School of Finance & Management Kıdemli Tarım Uzmanı İbrahim Oğuz, “İyi Pamuk” üretimi ile ilgili konuşacaklar.  Tedarik Zinciri Panelinde ise Türkiye Giysi Sanayicileri Derneği İdare Konseyi Lideri Ramazan Kaya, Koton Sürdürülebilirlik Kalite ve Tedarik Raporlama Yöneticisi Gülşah Belirgen, Epic Cotton Yöneticisi Leon Piçon ve Diyarbakır’dan Göksu Dokuma Çırçır İşletmesi Müdürü Nurullah Yeşil,  “İyi Pamuk” un  tedarik zincirindeki rolü, dünyadaki ve Türkiye’deki değeri ve  sürdürülebilir pamuk tedarik zincirindeki trendler ile ilgili konuşmalar yapılacak.
Panele Tarım Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli bakanlıkların merkez ve vilayet teşkilatları, farklı vilayetlerden iştirak sağlayacak dokumacılık ve hazır giysi ihracatçı birlikleri, dokuma sanayicileri, ticaret borsaları, alanda çalışan sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de iştiraki bekleniyor.
 

Ücretsiz Katılım

“İyi Pamuk Düzgün Gelecek” sloganıyla düzenledikleri Buluşma ile ilgili IPUD Lideri Fuat Tanman şu bilgileri verdi: “Sürdürülebilirlik yalnızca günümüzün değil geleceğimizin teminatı. Düzgün Pamuk Uygulamaları Derneği olarak, 10 yıldır pamuk üretiminde ilgili tüm taraflar için ortak yarar yaratma gayesiyle çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) dayanağı ve IPUD iştirakiyle “Türkiye’de Sürdürülebilir Pamuk Kıymet Zincirlerinin Desteklenmesi Projesi” kapsamında düzenlenen buluşmamıza sektörel iştirak ve takviye çok değerli. Çiftçisinden çırçır işletmecisine, dokumacılık sanayicisinden akademisyenine kadar tüm paydaşlarımızı bu buluşmaya bekliyoruz. Fiyatsız etkinliğimize web sitemizden kayıt yaptırılabilir” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.