Dolar 32,2059
Euro 35,0250
Altın 2.529,33
BİST 10.703,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Samsung, ISE 2024 Fuarında SmartThings Aracılığıyla B2B Ekranlarında Sunulan Gelişmiş Bağlanabilirlik Özelliklerini Duyurdu

Samsung Electronics, ISE 2024 Fuarında iş odaklı kullanılan ekranlarda sunacağı hiper bağlanabilirlik özelliklerini tanıttı.

Samsung, ISE 2024 Fuarında SmartThings Aracılığıyla B2B Ekranlarında Sunulan Gelişmiş Bağlanabilirlik Özelliklerini Duyurdu
REKLAM ALANI
2 Şubat 2024 15:00
30


Samsung Electronics, ISE 2024 Fuarında iş odaklı kullanılan ekranlarda sunacağı hiper bağlanabilirlik özelliklerini tanıttı. 

Samsung Electronics, Barselona’da gerçekleşen Integrated Systems Europe (ISE) 2024 Fuarında, iş yerlerine yönelik temas teknolojilerinin geleceğini şekillendirecek olan SmartThings platformunun B2B ekranlarını nasıl destekleyeceğini iştirakçilerle paylaştı. Samsung’un “SmartThings for Business” tanıtımı, son teknolojilerle donatılmış objelerin interneti (IoT) platformunun sunacağı yeni gelişmelerin altını çizdi ve Samsung’un tüm bölümlere daha ilişkili, denetimi kolay dijital ekranlar sunma taahhüdünü vurguladı.

Samsung Electronics Görsel Ekran İş Ünitesi Lideri SW Yong, ekranlarla ilgili, “Operasyonel verimliliğin hayati değer taşıdığı ticari ekranlar dalında Samsung’un geliştirdiği bilgi ekranları, her ölçekten işletmeye yeni kuşak ilişki özellikleri sunmak için SmartThings platformunu kullanıyor. SmartThings ekosisteminin duyurduğumuz üzere daha da genişlemesi, çok çeşitli kesimlerden müşterilerin ve iş ortaklarının tecrübelerini daha da ileri taşıyacak” dedi.    

 

Akıllı Mağazadan Akıllı Ofise, İşletmeler SmartThings Aracılığıyla İlişkili Teknolojiden Nasıl Yararlanabilir? 

Etkinlikte Samsung, işletme sahiplerine çeşitli alanlarda SmartThings’i akıllı aygıtlarına bağlamak ve daha fazla denetim imkanı elde etmek için dijital ekranlarından nasıl faydalanabileceklerini gösterdi. Kullanıcılar, SmartThings irtibat özelliğini Smart Signage (Akıllı bilgilendirme ekranları) ve Otel TV’leri üzere ticari ekranlarda devreye alarak iş dünyasında hiper-bağlantılı iş yapmanın rahatlığını deneyimleyebiliyor. Bu genişleme, Samsung akıllı aygıtlarının yanı sıra kesimdeki en yeni IoT standartları ile Matter ve Home Connectivity Alliance’ı (HCA) destekleyen öbür aygıtları da kapsayacak.

SmartThings’in çeşitli iş ortamlarında kullanılmasını sağlayan Samsung, iş yerlerini birbirine bağlı akıllı alanlara dönüştürerek bu alanların ve gücün daha verimli yönetilmesine katkıda bulunuyor. İlişkide yapılan iyileştirmeler, küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerinden büyük kurumlara kadar her çeşitten işletmenin müşterilerine yarar sunacağı formda tasarlandı. Akıllı mağaza, akıllı ofis ve akıllı otel üzere akıllı alanlara yönelik örnek kullanım senaryoları, ISE 2024 kapsamında Samsung standında sergileniyor.

Kullanıcılar, Routines özelliğiyle optimum aydınlatma, sıcaklık, nem ve hava kalitesini evvelden ayarlayabiliyor, istedikleri ortamları oluşturabiliyor ve otomatik alan idaresiyle bu ayarları kolaylıkla koruyabiliyor. Örneğin, akıllı bir mağaza, menü panolarını ve aydınlatma zamanlamasını çalışma saatleriyle uyumlu hale getirmek için güç kaynağını otomatik olarak açıp kapatabiliyor.

SmartThings AI Güç Modu ise güç kullanımına, yerin doluluk durumuna ve vakte bağlı olarak entegre aygıtları kapatmak yahut gün içinde ışıkları kısmak üzere verimli varlık idaresi ve gelişmiş takip özellikleriyle güç kullanımını azaltarak işletme sahiplerinin etrafa hassas faaliyet göstermesini destekliyor.

Samsung, farklı B2B müşteri muhtaçlıklarını karşılamak için SmartThings Enterprise API’sini işletme sahiplerine de açtı. Müşteriler API geliştirmeleriyle SmartThings’i kendi idare sistemlerine basitçe bağlayabiliyor ve istedikleri bilgileri içeren farklı senaryolara yahut gösterge tablolarına nazaran optimize edilebilen özelleştirilmiş tahliller geliştirebiliyor. Özelleştirilebilen aygıt ekosistemi, çok çeşitli aygıtlar ortasında sıkıntısız temas kurulmasını sağlarken sistem güvenilirliğini de artırıyor. Heyetim yapan aracılara sunulan başka bir uygulama da farklı aygıt sahiplerinin hizmet sunduğu B2B müşterilerinin kendine has muhtaçlıklarını göz önünde bulundurarak heyetim sürecini kolaylaştırıyor.

Bir otel yahut konferans odasındaki aygıtın sahibi ile kullanıcısının farklı olduğu durumlarda, aygıt sahibi SmartThings özelliklerini son kullanıcılarla paylaşmak için bir web URL’si oluşturabiliyor. Böylelikle, otel konukları ve konferans odası kullanıcıları fazladan bir uygulama yüklemek zorunda kalmadan SmartThings tecrübesinin keyfini basitçe çıkarabiliyor. Aygıt sahibi, web URL’si oluştururken bağlı aygıtın yetkilendirmesini ve müddetini de belirleyebiliyor.

İşletmeler için kontaklı teknolojide kıymetli bir dönüm noktasına işaret eden SmartThings for Business platformu, 2024 yılının birinci yarısında tüm dünyada kullanıma sunulacak. Platform, tüm kesimlerde kullanılan farklı akıllı aygıtların verimli ve akıllı idareye yeni imkanlar kazandıracak ve farklı iş ortamlarının kendine has gereksinimlerine cevap veren özelleştirilmiş ve akıllı aygıt idaresi tahlilleri sunacak.

 

Cisco İş Birliğiyle Geliştirilen ve Hibrit Çalışmaya Yönelik Optimize Edilen 105″ 5K Akıllı Ekran Tanıtıldı

Samsung bugün ayrıyeten hibrit çalışanlara yönelik, gelişmiş birlikte çalışma tecrübeleri sunmak üzere Cisco ile sürdürdüğü iş iştirakinin kapsamını genişlettiklerini duyurdu. Yeni iş birliğinin bir modülü olarak Samsung, Microsoft Teams onaylı ve Cisco Room Kit EQ ile uyumlu yeni, 21:9 ekran oranına sahip, 105 inç Akıllı Ekran QPD-5K modelini tanıttı.

Samsung’un yeni 105″ QPD-5K modeli 5K çözünürlüğe ve 21:9 ekran oranına sahip. Hibrit çalışma ortamlarına uygun, sezgisel ve doğal bir görüntü konferans tecrübesi sunan QPD-5K, Cisco Room Bar ve Room Kit Serisi ile uyumlu. QPD-5K, kamera, ses ve görüntü kullanılan konferanslarda gereken başka tüm özellikleri birbiriyle entegre ederek verimli bir toplantı ortamı yaratıyor.

Hibrit çalışmanın iş tecrübesinin ayrılmaz bir kesimi olduğu yeni bir periyoda girildiğini belirten Samsung Electronics Görsel Ekran İş Ünitesinden Sorumlu Lider Yardımcısı Hoon Chung, “Çalışanlar online iş yaparken tam fonksiyonellikle çalışabilmeli. Cisco ile iş birliğimiz, kullanıcılara erişilebilir bir çalışma ortamı sağlıyor ve bu ortamın merkezinde kullanıcılara iş arkadaşlarıyla birebir odada bulundukları hissini yaşatan 105 inç QPD-5K ekranımız yer alıyor” dedi. 

Cisco’nun RoomOS dayanaklı sistemleri gibi Microsoft Teams sertifikalı görüntü konferans aygıtları ortasında temas kuran QPD-5K modelinin 21:9 en uzunluk oranı, Microsoft Teams Odaları kullanımında kapsayıcı bir toplantı tertibi olan Ön Sıra tecrübesini optimize ediyor. Toplantıya ister uzaktan ister yüz yüze dahil olsun, tüm iştirakçilerin kendini eşit derecede mevcut ve toplantıya dahil hissetmesini sağlıyor.

Cisco Lider Yardımcısı ve Güvenlik ve İş Birliği Genel Müdürü Jeetu Patel, iş birliğiyle ilgili olarak, “Hibrit çalışma çağında, çalışma alanlarının harika iş birliğini mümkün kılacak halde yine tasarlanması büyük kıymet taşıyor. Bu da konferans odalarının, pozisyonlarından bağımsız olarak tüm iştirakçilere sürükleyici birlikte çalışma tecrübeleri sunmak üzere tasarlanmış akıllı görüntü sistemleriyle donatılması gerektiği manasına geliyor. Biz de kesim başkanları iş paydaşlığımız sayesinde, nerede çalışıyor olursanız olun ikinci sınıf tecrübeleri ortadan kaldıran, Distance Zero ismini verdiğimiz bir tahlil sunuyoruz” dedi.

Panoramik görünümüyle QPD-5K ekran, denetim odaları ve dersliklerin yanı sıra toplantı odalarında da hiper-gerçekçi ve sürükleyici bir görsel tecrübe sunarken daha fazla bilgi görüntülemek için birden fazla pencereyi destekliyor. Optimize edilmiş web hizmetleri performansı sunmak üzere Tizen OS ile çalışan ekran, kesim başkanı dayanıklılığa sahip.

Kullanıcılar, Cisco’nun en yeni tahlili Cisco Room Kit EQX ile iki Samsung 4K UHD Smart Signage serisi ekranı birbirine bağlayarak çift ekranlı görüntü konferans tecrübesinden de yararlanabiliyor. Bu özellik, boyutları 65 ile 75 inç ortasında değişen QHC, QMC ve QBC modellerinde bulunuyor. Özetle, Cisco ile yapılan iş birliği, geleceğin ofislerinde yapılacak her toplantı ortamına yönelik sunduğu büsbütün ölçeklenebilir, yönetilebilir ve inançlı tahlillerle yeni bir standart belirliyor. 

 

Samsung “Şeffaf Mikro LED” Ekranı Avrupa’da Tanıttı

Etkinlikte Samsung, CES 2024’te dünya genelinde duyurduğu çığır açıcı inovasyonu Şeffaf MICRO LED Ekranı Avrupa’da birinci sefer tanıttı. Fevkalâde transparanlık ve netlik sunan son teknoloji, ticari ekran pazarına yeni bir standart getirdi. Son derece küçük bir MICRO LED çipine sahip olan eser, birleşim yerlerini ve ışık kırılmasını ortadan kaldıran hassas üretim sürecine de sahip. Şeffaf MICRO LED, müşterilere apayrı bir özelleştirme seviyesi sunarak rastgele bir boyuta yahut orana nazaran özelleştirilebiliyor. 

Bu teknoloji perakendede ve stant alanlarında ihtilal yaratmaya hazırlanıyor. Kıymetli bilgileri gösterirken eşzamanlı olarak gerçek eserlerin imajını sunabilen ekran, şeffaf yüzeyi sayesinde eşsiz bir ambiyans yaratıyor, yeni kullanım alanları belirliyor ve ekran tecrübesine yönelik sınırlamaları bir kere daha kaldırıyor. 

Samsung, 2018’de piyasaya sürdüğü boyut, çözünürlük yahut form sınırlamalarını ortadan kaldıran MICRO LED teknolojisine sahip modüler ticari ekranlardan bu yana LED ekran teknolojilerindeki önder pozisyonunu koruyor. Samsung’un ultra ince piksel aralıklarında ve sanal manzara üretimdeki özel uygulamalarda kendini gösteren teknolojileri ve uzmanlığı, en yeni ekran teknolojilerinin sonsuz imkanlarını keşfetmeye devam ediyor.

 

Samsung’un Eğitim ve İş Dünyasına Armağanı: WAC Serisi 

Samsung Electronics, eğitim ve iş dünyasını dönüştürmek için WAC serisi interaktif ekranları daha evvel Türkiye’de de piyasaya çıkarmıştı. WAC serisinin her bir üyesi, çağdaş sınıflar ve iş ortamlarında öğrenme ve öğretme tecrübesini zenginleştiriyor.

Android 11 OS tabanlı bu seri, öğretmenlere sezgisel bir platform sunarak ders sunumlarını kolaylaştırıyor. 86, 75, ve 65 inç olmak üzere çeşitli ekran boyutları ile her sınıf ve toplantı odası gereksinimine uygun tahliller sunuyor. Kullanımı kolay arayüzüyle öğretmenler, eğitim uygulamalarını ve özelliklerini rahatlıkla kullanabiliyorlar. Ana ekranda sık kullanılan uygulamaların özelleştirilmesi, dersleri daha tesirli ve verimli hale getiriyor. Ayrıyeten, bölünmüş ekran ve çoklu pencere üzere çeşitli ekran modları, öğretmenlerin bilgiyi etkileyici ve etkileşimli bir formda sunmalarını sağlıyor.

Serinin güçlü ekran paylaşım özelliği, öğretmenlerin tıpkı anda dokuz aygıta kadar ekran yansıtmasına imkan tanıyor. Bu, içeriğin büyük ekrandan öğrencilerin ferdi aygıtlarına ve aykırısı istikamette paylaşılmasını mümkün kılarak, her öğrencinin ders içinde faal olarak yer almasını sağlıyor. iOS, Mac, Windows, Android ve Chrome OS üzere çeşitli platformlarla uyumlu bu özellik, sınıf içi etkileşimi artırıyor. Akıllı uygulamalar, öğretmenlerin derslerini daha etkileşimli ve yaratıcı hale getirmelerine yardımcı oluyor. Dahası, serinin gelişmiş çoklu dokunma yetenekleri sayesinde birden fazla kullanıcı birebir anda beyaz tahtada yazı yazabiliyor ve çizim yapabiliyor.

Çift kalem işlevi, farklı renkler ortasında ayarları değiştirmeden kolaylıkla geçiş yapılmasını sağlayarak dersin akışını kesintiye uğratmıyor. Ek olarak, 3’ü 1 ortada USB-C portu sayesinde ekran yansıtma, dokunmatik denetim ve harici aygıtların şarj edilmesi (maksimum 65W) üzere fonksiyonlar çarçabuk gerçekleştirilebiliyor. HDMI Out işlevi, beyaz tahta içeriğinin sınıfın daha büyük bir ekranında paylaşılmasını sağlayarak, öğretmenlerin sınıf boyutu yahut öğrencilerin oturma tertibine bakılmaksızın etkileşimli bir tecrübe sunmalarını mümkün kılıyor.

Kullanıcılar tarafından da çok sevilen WAC serisi, eğitim ve iş dünyasında interaktif teknoloji alanında ilerlemeyi hedefleyen Samsung’un bu alandaki kararlılığını gösteriyor. Seri, dinamik, sezgisel ve herkesin dahil olduğu bir öğrenme tecrübesi sunarak eğitim ve iş ortamlarını dönüştürüyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.