Dolar 32,1825
Euro 35,0228
Altın 2.527,07
BİST 10.734,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Sıber sigortaya başvurmak için edr neden önemli ?

Fidye yazılımı akınları daha yaygın ve maliyetli hale geldikçe, sigorta şirketleri siber sigorta poliçesi isteyen işletmelere giderek daha katı kurallar dayatıyor. Bir kuruluşun siber sigorta kapsamına hak kazanabilmesi için, siber riski azaltmada ve çağdaş tehditlere karşı müdafaayı geliştirmede daima hazır olduğunu ortaya koyan muhakkak göstergelere sahip olması gerekiyor.

Sıber sigortaya başvurmak için edr neden önemli ?
REKLAM ALANI
6 Aralık 2023 13:08
111


SİBER SİGORTAYA BAŞVURMAK İÇİN 

EDR NEDEN KIYMETLİ?

Fidye yazılımı hücumları daha yaygın ve maliyetli hale geldikçe, sigorta şirketleri siber sigorta poliçesi isteyen işletmelere giderek daha katı kurallar dayatıyor. Bir kuruluşun siber sigorta kapsamına hak kazanabilmesi için, siber riski azaltmada ve çağdaş tehditlere karşı müdafaayı geliştirmede daima hazır olduğunu ortaya koyan muhakkak göstergelere sahip olması gerekiyor. Bu ihtiyaçların başında uç nokta tespit ve karşılık (EDR) tahlilinin suramı geliyor. Siber güvenlik alanında global bir başkan olan Acronis, siber sigorta reddinin yaygın nedenlerini, günümüz işletmelerinin teminat müracaatında bulunurken karşılaştıkları zorlukları, sigorta almanın getirdiği ticari sonuçları ve poliçe gerekliliklerini karşılamak için gereken EDR’ın temel dinamiklerini mercek altına alıyor.

Siber sigortadan yararlanabilmek için, gelişmiş tehditlere karşı bir dizi özel güvenlik tedbiri ve denetimi uygulamak şirketler için bir mecburilik. Bu niteliklerin yokluğu, sigorta poliçesi kapsamının yahut taleplerin reddedilmesine neden olabiliyor. Kuruluşların sigorta reddi ile müsabakasının en kıymetli nedenleri ortasında çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) uygulamasının olmaması, sistemsiz yedeklemeler, imza tabanlı tespit kullanan eski anti-virüslere bağımlılık, bilinen güvenlik açıklarının yamalanmasının yahut dataların şifrelenmesinin ihmal edilmesi de dahil olmak üzere siber risklerin ortadan kaldırılmaması yer alıyor. Siber güvenlik alanında global bir başkan olan Acronis, siber sigorta reddinin yaygın nedenlerini, günümüz işletmelerinin teminat müracaatında bulunurken karşılaştıkları zorlukları, sigorta almanın getirdiği ticari sonuçları ve poliçe gerekliliklerini karşılamak için gereken EDR’nin temel dinamiklerini mercek altına alıyor.

İşletmeler Siber Sigorta Konusunda Zorluklarla Karşı Karşıya

İşletmeler, siber suçluları ve bilinen güvenlik açıklarını ağlardan uzak tutmak için artan zorluklarla karşı karşıya. Ortalama bir işletme kimlik avı planları, çalınan şifreler, bilinen lakin yamalanmamış yazılım açıklarından yararlanma ve başka karmaşık müsaadesiz girişlerle uğraşıyor. Bu pürüzler, ChatGPT üzere akıllı siber suçluları daha tesirli hale getiren ve vasıfsız kullanıcıların oyuna girmesini sağlayan üretken yapay zeka (AI) araçlarının ortaya çıkmasıyla daha da artıyor. Buna karşılık sigorta kesimi, poliçe sahiplerinin bir siber hücumdan kaynaklanan ziyanlarını tahsil etmelerini daha da zorlaştırdı. Örneğin, birtakım sigortacılar artık artan maliyetlerini dengelemeye yardımcı olmak için talepleri belli sayıda tehlikeye atılmış ağla sonlandırıyor yahut ödemelere üst hudut koyuyor.

Siber Sigorta Kapsamının En Kıymetli Ticari Faydaları

Siber sigorta kapsamı, hak kazanan işletmelere çeşitli avantajlar sunuyor. Sigortalı kuruluşlar, öngörülemeyen siber hücumların maliyetlerinin bir kısmının, hükümetler ve sanayi düzenleyici makamları tarafından maruz kalınan ahenk cezaları da dahil olmak üzere, bir poliçe talebiyle karşılanacağını bilerek rahat ediyor. Siber sigorta ayrıyeten bir işletme ile müşterileri ortasındaki bağlılığı ve inancı de güçlendiriyor. Siber sigortaya sahip kuruluşlar, hassas müşteri bilgilerini garanti altına alma konusunda açık bir kararlılık sergiliyor. Siber sigorta poliçeleri, müşteriler datalarının bütünlüğüne ve korunmasına bedel verildiğini öğrendiklerinde şirketlere rekabetçi pazarlarda da avantaj sağlıyor. Azaltılmış siber risk, siber sigortanın en değerli yararlarından biri. Şirketler siber sigorta ön şartlarını yerine getirerek makus maksatlı yazılım, fidye yazılımı ve öteki tehditlere karşı temel müdafaa tedbirlerini aldıklarını gösterirler. EDR bu uğraşın değerli bir bileşenidir.

EDR’nin Siber Sigorta Niteliklerini Karşıladığından Nasıl Emin Olabilirsiniz?

Sigortacılar, siber sigorta müracaat sahiplerinden, sahip oldukları uç nokta anti-malware tedbirlerini belgelemelerini talep ediyor. Geçmişte, kuşkulu süreçleri belirlemek için geçmiş datalardan ve bilinen tehdit istihbarat bilgilerinden yararlanan reaktif bir yaklaşım olan imza tabanlı makûs hedefli yazılım tespiti ve cevabı kâfi oluyordu. Günde çeyrek milyondan fazla yeni makus gayeli yazılım örneğinin geliştirildiği ve ortalama iki günden daha kısa bir müddet varlığını sürdürdüğü bir çağda, imza tabanlı makûs hedefli yazılımdan muhafaza yazılımı buna ayak uyduramıyor.

Sonuç olarak, sigortacılar artık tehdit istihbaratı bilgilerindeki küçük sapmaları daha yeterli tanımak ve tehdit anormalliklerini daha erken fark etmek için davranış tabanlı tespit ve EDR konusunda ısrarcı yaklaşım sergiliyor. Davranış tabanlı tespit, kurumların makus niyetli süreçleri gerçek vakitli olarak engellemesini ve ortadan kaldırmasını sağlıyor ve bölüm başkanı birçok siber güvenlik tedarikçisi, yapay zeka ve makine tahsili (ML) özellikleriyle davranış tabanlı tespit sunuyor. EDR, birden fazla uç noktadaki olayları ilişkilendirerek, tehdit modellerini tanımlayarak, kimi tehditleri otomatik olarak izole edip düzelterek, tehdit avcılığını destekleyerek ve siber güvenlik analistlerine kuşkulu süreçlere nasıl cevap verecekleri konusunda hareketler önererek bu berbat hedefli yazılım tedbire önlemlerini birkaç adım öteye taşıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.