Dolar 32,2470
Euro 35,0878
Altın 2.527,49
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

Türkiye’deki çalışanlar, dijital becerilerini geliştirdikleri takdirde gelirlerinin %35 artabileceğine inanıyor

Yeni Kaspersky anketine nazaran, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesindeki çalışanların yarısından fazlası bilgisayar ve öbür dijital aygıtlar üzerinde çalışırken dijital maharetlerin eksikliğini hissediyor. Çalışanlar, daha yüksek dijital hünerlere sahip olmaları halinde ortalama %41 daha fazla kazanacaklarını düşünüyor. Türkiye için bu oran %35 olarak öne çıkıyor.

Türkiye’deki çalışanlar, dijital becerilerini geliştirdikleri takdirde gelirlerinin %35 artabileceğine inanıyor
REKLAM ALANI
27 Aralık 2023 12:24
3


Yeni Kaspersky anketine nazaran, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesindeki çalışanların yarısından fazlası bilgisayar ve başka dijital aygıtlar üzerinde çalışırken dijital hünerlerin eksikliğini hissediyor. Çalışanlar, daha yüksek dijital hünerlere sahip olmaları halinde ortalama %41 daha fazla kazanacaklarını düşünüyor. Türkiye için bu oran %35 olarak öne çıkıyor.

Çalışanlar yeni dijital maharetler edinmenin ve mevcut hünerlerini geliştirmenin ehemmiyetinin farkında. Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesinde genel olarak çalışanların %79’u fiyatlı yahut fiyatsız dijital okuryazarlık eğitimlerini kendi başlarına almaya çalışıyor. Anket sonuçlarına nazaran Türkiye’de bu oran %81 seviyesinde.

Dijital marifetlerin eksikliği yalnızca kişinin mesleğini sekteye uğratıp ek gelirden yoksun bırakmakla kalmıyor, birebir vakitte istihdam edildiği kurumun siber güvenliği için de önemli riskler oluşturuyor. ‘İnsan güvenlik duvarı’ siber olaylara karşı en değerli savunmalardan birini simgeliyor. Zira çalışanlar kimlik avı kontağını açabiliyor, kurumsal aygıta fidye yazılımı indirebiliyor ve tüm bunlar şirkette mali kayba ve prestij kayıplarına neden oluyor. Bu nedenle üst seviye yöneticilerden stajyerlere kadar her düzeydeki çalışan uygun BT ve siber güvenlik eğitimi almalı.

Kaspersky Türkiye Genel Müdürü Unsurum Özar şunları söylüyor: “Günümüzde dijital marifetler meslek gelişiminin temelini oluşturuyor. Patronlar kişisel marifetlerin geliştirilmesiyle kurumsal siber güvenlik ortasındaki sinerjiyi unutmamalı. Şirketler, çalışanları için BT ve siber güvenlik eğitimlerine yatırım yaptıklarında sadece çalışanlarının refahını önemseyen patronlar olarak prestijlerini artırmakla kalmaz, birebir vakitte kurumsal altyapının siber güvenliğinin artmasına da katkıda bulunurlar. Kaspersky Automated Security Awareness Platform üzere özel tahliller, her iki maksada de tesirli bir halde ulaşılmasına yardımcı oluyor.”

Kaspersky uzmanları, çalışanların dijital hünerlerini geliştirmelerine yardımcı olmak için şunları öneriyor:

  • İşiniz için en çok hangi dijital hünerlere muhtaçlık duyulduğunu anlamak ismine nizamlı denetimler yapın.
  • Çalışanların marifetlerini geliştirebilmeleri için siber okuryazarlık kursları ve eğitimleri düzenleyin. Çalışanları siber güvenlikle ilgili hususlarda eğitmeye yardımcı olacak çevrimiçi öğrenme aracı Kaspersky Automated Security Awareness Platform kullanın.
  • Çalışanların kimlik avı, dolandırıcılık, fidye yazılımı akınları üzere gündemdeki siber tehditleri ve bunları nasıl fark edip önleyeceklerini bildiklerinden emin olun.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.